Home TOP NEWS Εκμεταλλευτείτε (επιτέλους) τα στημένα

Εκμεταλλευτείτε (επιτέλους) τα στημένα


Όταν μια ομάδα σε γενικές γραμμές δεν παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, είναι πολλά αυτά που χρίζουν βελτίωσης, συνήθως σε όλους τους τομείς. Αν είναι κάτι που έμεινε σταθερό σε όλους τους αγώνες, ακόμα και στις νίκες, είναι η τεράστια αδυναμία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να εκμεταλλευτεί τα στημένα που κερδίζει.

Το τριφύλλι έχει απειλήσει από στημένο από καθόλου έως ελάχιστο στα παιχνίδια που έδωσε μέχρι σήμερα. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά, σε παιχνίδι που κέρδισε 18 (!) κόρνερ, δεν κατάφερε να ανησυχήσει σοβαρά τον γκολκίπερ της αντίπαλης ομάδας. Αν συνυπολογίσουμε τα πέναλτι, που θεωρούνται στημένα, ούτε εκεί έχουμε καλά στατιστικά αφού οι ποδοσφαιριστές μας αστόχησαν σε 2 από τα 4 που κερδήθηκαν, ποσοστό χαμηλό για εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Μέχρι το τελευταίο παιχνίδι με τον Ερμή, μόνιμος εκτελεστής ήταν ο Γιόρντι Γκόμεθ, ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι με τους φτεροπόδαρους, τις πλείστες εκτελέσεις ανέλαβε ο Τζαρσίνιο Αντόνια, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι δεν είναι μόνο θέμα καλής εκτέλεσης, αλλά και σωστών κινήσεων μέσα στο κουτί. Η ουσία είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν απειλεί από στημένα και αυτό πρέπει να δουλευτεί. Έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές στην σημαντικότητα τους σε έναν αγώνα και με ένα καλό στημένο μπορεί να αλλάξουν οι ισορροπίες σε έναν αγώνα και να έρθουν βαθμοί.