Home TOP NEWS Ο τελικός και τα… μαθηματικά

Ο τελικός και τα… μαθηματικά


Δε μας αρέσει που το λέμε, αλλά το ερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ στη Λεμεσό, μοιάζει με τελικό για την προσπάθεια που κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ για Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που η σελίδα μας θα ασχοληθεί με… μαθηματικά, αλλά στη φάση που είμαστε μοιάζει αναγκαίο.

Με βάση αυτά που είδαμε τις πρώτες 10 αγωνιστικές, πρέπει να παραδεχτούμε ότι τουλάχιστον τρεις ομάδες διαθέτουν καλύτερη ομάδα από τη δική μας. Ξεκινώντας από την ΑΕΚ, διαθέτει μια σταθερά καλή απόδοση, έχει πετύχει πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο, κέρδισε το Αποέλ χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, ενώ έχει και δύο παιχνίδια στο χέρι. Όσο αφορά τον αιώνιο, δεν έθελξε με την απόδοση του μέχρι στιγμής, διαθέτει όμως κάποιες πολύ ποιοτικές μονάδες που τον ξελασπώνουν και τον διατηρούν στα ψηλά. Την ομάδα μας πάντως την κέρδισε δια περιπάτου. Καμιά αναφορά δε χρειάζεται να γίνει για την ομάδα του Απόλλωνα, που κατά την άποψη του γράφοντα, διαθέτει μακράν την καλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες τα τελευταία δύο χρόνια.

Με τα πιο πάνω δεδομένα, τα τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια που δίνει το πρωτάθλημα, και κατ’επέκταση οι τρεις πρώτες θέσεις, είναι καπαρωμένα/ες. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές με τους εαυτούς μας, πρέπει να στοχεύουμε την 4η θέση, που δύναται να δώσει ένα επιπλέον εισιτήριο, αν το Κύπελλο πάει σε ένα από τους πρώτους τρεις της βαθμολογίας. Τη στιγμή που μιλάμε, την τετράδα συμπληρώνει η επόμενη αντίπαλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΑΕΛ, ενώ δεν πρέπει να ξεγράφεται η φοβερή φέτος Νέα Σαλαμίνα που βρίσκεται στην 5η θέση, που μας κέρδισε επίσης.

Εννιά ολόκληρους βαθμούς είναι η διαφορά που μας χωρίζει από την ομάδα της Λεμεσού, παρά τις 2 συνεχόμενες ήττες που έχει από Απόλλωνα και Σαλαμίνα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αν αυτή η διαφορά πάει στους 12 βαθμούς, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τη συνέχεια. Από την άλλη, αν η ΟΜΟΝΟΙΑ κερδίσει και μειώσει στους 6, βάζει πίεση και ξαναμπαίνει στο παιχνίδι για την 4η θέση. Ας μην ξεχνάμε και την Ανόρθωση, που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και φάνηκε ότι ποιοτικά βρισκόμαστε κοντά.

Κάποιες φορές αρεσκόμαστε και εμείς οι ίδιοι να λέμε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος. Ο δρόμος που έχεις διανύσει ωστόσο μέχρι σήμερα, τις περισσότερες φορές είναι και οιωνός για το τι θα ακολουθήσει. Με 4 νίκες, 5 ήττες και 1 ισοπαλία, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει απολογισμό… Ευρώπης. Στο χέρι της είναι να το αλλάξει αυτό άμεσα, αρχής γενομένης με το κρίσιμο ματς κόντρα στην ΑΕΛ.