Home TOP NEWS Β. Μήττας: «Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν προπονητή που εμπιστεύεται τους νεαρούς...

Β. Μήττας: «Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν προπονητή που εμπιστεύεται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές»


Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Active» μίλησε ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Βασίλης Μήττας αναφέρθηκε στο πλάνο που υπάρχει για ενσωμάτωση τον νεαρών σταδιακά στην πρώτη ομάδα, ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον νέο μας προπονητής, καθώς είναι ένας άνθρωπος που προσέχει τα νεαρά ταλέντα και τους δίνει ευκαιρίες. Αναλυτικά:

Για το πλάνο που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Active» ο Ελλαδίτης Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας, Βασίλης Μήττας. Εξήγησε τους στόχους και τις προτεραιότητες που τέθηκαν, ενώ εστίασε στους τομείς που δίνεται έμφαση, στη σχέση Ακαδημίας – Πρώτης ομάδας και στο ρόλο της Διοίκησης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Από μια ηλικία και έπειτα το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία, ούτε σειρά προτεραιότητας. Είναι ένα πρότζεκτ για το οποίο από το καλοκαίρι που ήρθα ο κ. Σταύρος Παπασταύρου ήταν πάρα πολύ ξεκάθαρος. Θέλει να αναπτυχθεί η Ακαδημία μας και θέλει να υπάρχει μια δομή και ένα πλάνο ώστε να έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Να δουλέψουμε σωστά με αυτούς και να βρούμε τον τρόπο να τους εντάξουμε στην πρώτη ομάδα».

Ακολούθως σχολίασε τη συνεργασία της Ακαδημίας με τον κ. Αναστασίου: «Αυτή τη στιγμή είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε έναν προπονητή στην πρώτη ομάδα ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει ξανά σε ομάδες με πίεση όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ και κατάφερε να ενσωματώσει παιδιά σε μικρή ηλικία. Είναι η κουλτούρα του, μία διαδικασία που γίνεται συνεχώς στον τόπο που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά. Προφανώς και ξέρει να το κάνει. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχει επικοινωνία με την Ακαδημία. Έχει κάνει και αρχηγός στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ, οπότε ποδοσφαιρικά μεγάλωσε σε μία χώρα στην οποία αν ένα νέο παιδί μπορεί να αγωνιστεί, τότε θα αγωνιστεί».

Κληθείς να σχολιάσει για το τι χρειάζεται ένας νεαρός ποδοσφαιριστής ώστε να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, είπε:«Αυτό εξαρτάται κυρίως από τη θέση που αγωνίζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής. Η κάθε θέση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Σίγουρα, υπάρχουν κάποια γενικά κριτήρια όπως είναι η τεχνική, η τακτική και η φυσική κατάσταση. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τη θέση υπάρχουν κάποια εξειδικευμένα κριτήρια. Επιπλέον πρέπει να δώσουμε σημασία στη νοοτροπία, στην προπόνηση και στην προσπάθεια για συνεχή βελτίωση και διάρκεια στην απόδοση. Είναι εύκολο να μπει κάποιος και να παίξει σε ένα παιχνίδι, όμως τα παιδιά μπορούν να παρασυρθούν εύκολα. Αυτό που τα καθορίζει ως ποδοσφαιριστές είναι η διάρκεια. Σημασία έχει να καθιερωθούν και να παίξουν ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια».

Σε ότι αφορά τις προσδοκίες της Διοίκησης σχολίασε: «Αρχίσαμε με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο εκπαίδευσης για το πώς πρέπει να προπονήσουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ώστε να φτάσουν στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να κτίσουμε μία προπονητική διαδικασία, όπου τα παιδιά να είναι όσο πιο έτοιμα γίνεται όταν θα ανεβούν στην πρώτη ομάδα. Η Διοίκηση δίνει τις συνθήκες για να κτίσουμε μια τέτοια Ακαδημία και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να γεμίσουμε τα τμήματα μας με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ο καλός πρέπει να προπονείται με τον καλύτερο. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε με αυτούς και να τους ετοιμάσουμε, έτσι ώστε όταν φτάσουν στην πρώτη ομάδα να μπορούν να αντεπεξέλθουν αγωνιστικά».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον κ. Παπασταύρου: «Είμαι σε μια ομάδα που ξέρω ότι ο Πρόεδρος επιθυμεί να μιλάει μαζί μου κάποιες φορές τον μήνα γιατί θέλει να ενημερώνεται για την Ακαδημία. Δεν το περίμενα και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ξαναζήσει. Είναι πλάνο του κύριου Παπασταύρου και της Διοίκησης να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Πάνω σε αυτό το πλάνο είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν προπονητή που εμπιστεύεται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές».