Home TOP NEWS Και ένα σχόλιο για την διαιτησία

Και ένα σχόλιο για την διαιτησία


Κάνουμε αρχή στο άρθρο μας επαναδιατυπώνοντας την θέση μας των τελευταίων χρόνων: για την αγωνιστική κατρακύλα φέτος αλλά και των τελευταίων ετών, δεν ευθύνεται η διαιτησία. Αν οποιοσδήποτε πιστεύει το αντίθετο, το μόνο που καταφέρνει είναι να πληγώνει ακόμη περισσότερο το DNA μας σαν κόσμος. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, πήρε ότι άξιζε τα τελευταία χρόνια με βάση αυτά που έδειξε και συνυπολογίζοντας το επίπεδο των αντιπάλων της. Δεν παίζουμε μόνοι μας και δυστυχώς οι αντίπαλοι μας, φρόντισαν να δείξουν ότι διαθέτουν/διέθεταν καλύτερες ομάδες.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επισημαίνουμε τα λάθη της διαιτησίας, όχι όμως να την θεωρούμε υπαίτια για την δική μας ανικανότητα να φτιάξουμε μια ποιοτική ομάδα. Και αφού ξεκαθαρίσαμε την θέση μας με τα πιο πάνω, πάμε να δούμε τι έγινε στο χτεσινό παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα, όπου η ομάδα μας ηττήθηκε με 2-1, ενώ στο ημίχρονο προηγείτο.

Πρώτο λάθος του βοηθού Πέτρου Πέτρου εις βάρος του Απόλλωνα στο 22′. Ο βοηθός υψώνει σημαία, με τον Ζελάγια να προλαβαίνει να τελειώνει την φάση και να στέλνει λίγο έξω την μπάλα. Ενάμιση (!) μέτρο καλυμμένος ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα. Στο 47′ ήταν σειρά του Λούκα Σωτηρίου να κάνει το λάθος, με τον Ματ Νταρμπισάιαρ να δέχεται καθαρό φάουλ και τον ρεφ να δείχνει «παίζεται».

Ο άρχοντας του γηπέδου κάνει και δεύτερο λάθος, κατά την άποψη μας, όταν δείχνει κίτρινη στον Κούσουλο για ένα απλό σπρώξιμο. Στο 65′ ο Ιωάννης Λαζάρου υψώνει σημαιάκι για τον Σκέμπρι, με την επαναληπτική προβολή να μην τον δικαιώνει, αφού ο Μαλτέζος ήταν καλυμμένος ένα μέτρο. Φτάνουμε στην φάση του δεύτερου γκολ του Απόλλωνα (72′), με τον Πέδρο που δίνει την ασίστ να δέχεται την πάσα από καθαρή θέση οφσάιντ, την ίδια ώρα που ο Λαζάρου είναι σε εξαιρετική θέση, αλλά δεν υψώνει σημαία. Στο 91′ ο Ματ χάνει καλή ευκαιρία, με τον Πέτρου να μην βλέπει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ένα μέτρο οφσάιντ πριν να γίνει αποδέκτης της μπάλας.

3-3 τελικό σκορ στα λάθη από πλευράς διαιτησίας και αυτό που θέλουμε να θίξουμε είναι η ανικανότητα των διαιτητών. Ειδικότερα στα οφσάιντ, έγιναν τραγικά λάθη (μιλάμε για καθαρές παραβάσεις που τις βλέπει κάποιος με γυμνό μάτι), την ίδια ώρα που οι βοηθοί είχαν ελεύθερο οπτικό πεδίο. Αν θέλουμε να ανεβάσουμε επίπεδο στο κυπριακό πρωτάθλημα, θα πρέπει πρώτα τα παιχνίδια να διευθύνονται από ικανά άτομα.

ΥΓ. Αυτά είδαμε εμείς από πλευράς λαθών. Αν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο δεν επισημάναμε, δεν υπάρχει η παραμικρή σκοπιμότητα. Επίσης, το άρθρο δεν γράφτηκε για να δείξει αν μια ομάδα ευνοήθηκε ή όχι, αλλά για να καταδείξει το επίπεδο της διαιτησίας στον χτεσινό αγώνα. Έγιναν 6 εύκολα λάθη, σε ένα ντέρμπι.