Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Μαγειρεύεται αύξηση ομάδων;

Μαγειρεύεται αύξηση ομάδων;


Μετά την σεζόν 2014-15, που είχαμε 12 ομάδες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, επανήλθαμε φέτος στον ίδιο αριθμό ομάδων στον θεσμό. Θα λέγαμε ότι διεξάγεται ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς καμιά ομάδα δεν είναι αδιάφορη.

Τρεις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο, τέσσερις ομάδες το ευρωπαϊκό εισιτήριο και άλλες πέντε παλεύουν για την αποφυγή της διαβάθμισης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε όλα τα μέτωπα, οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι κοντινές. Επομένως, όλες οι ομάδες και έχουν κίνητρα και… αντιπάλους για να τους ανταγωνιστούν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Κι όμως αυτό το πρωτάθλημα φαίνεται ότι δεν αρέσει σε κάποιους και χαρακτηρίστηκε μέχρι και μη ανταγωνιστικό. Πρώτα ο πρόεδρος του Ερμή, Λούκας Φανιέρος, πριν κάποιες μέρες αναφέρθηκε σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει ανταγωνιστικότητα, ενώ δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας της Κυρίας, μιλώντας στην εκπομπή της Cytavision «Ώρα για μπάλα» μίλησε για πρωτάθλημα 16 (!) ομάδων. Είπε χαρακτηριστικά:

«Η πρόταση της Ανόρθωσης για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι με 16 ομάδες και δυο γύρους και να υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες καθώς τα πλέι οφ έχουν κουράσει. Με περισσότερους αγώνες θα αναβαθμιστούν περισσότερα γήπεδα και θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι Κύπριοι».

Αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς έγιναν και από τους Κώστα Χριστοφούλου (Καραβίδας) και Κίκη Φιλίππου, πρόεδροι των ομάδων της Δόξας και του Εθνικού αντίστοιχα. Και οι δύο επιθυμούν αύξηση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία.

Περισσότερες ομάδες, περισσότερα αδιάφορα ματς, και αυτό είναι δεδομένο. Συμφωνούμε ότι ίσως να χρειάζεται κάποια αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αλλά σε καμιά περίπτωση δε μας βρίσκει σύμφωνους η αύξηση των ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Άρη, Σταύρος Δημοσθένους, εξέφρασε την άποψη ότι αν αλλάξει ο κανονισμός, αυτό θα πρέπει να γίνει από τον μεθεπόμενο χρόνο και όχι από τον επόμενο.

Τώρα αν μαγειρεύεται κάτι τέτοιο στο παρασκήνιο, θα το μάθουμε σύντομα…