Home TOP NEWS Post Game: Αλλαγή τακτικής και προσώπων έφεραν το τρίποντο

Post Game: Αλλαγή τακτικής και προσώπων έφεραν το τρίποντο


Πήρε το σημαντικό τρίποντο η ΟΜΟΝΟΙΑ απέναντι στην Σαλαμίνα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για εξάδα. Το τριφύλλι σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα τρία γκολ και κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια. Θυμίζουμε ότι απομένουν μόλις πέντε αγώνες για την ολοκλήρωση της Α’ φάσης.

Όσο αφορά το παιχνίδι, δε θα λέγαμε ότι δούλεψε ιδιαίτερα το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου στο πρώτο ημίχρονο, αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ κρατούσε περισσότερο μπάλα. Ήταν κάτι που είπε και ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού, με τους ποδοσφαιριστές να μην βρίσκουν κενούς διαδρόμους για να τρέξουν στο ελεύθερο γήπεδο. Η χρησιμοποίηση Ατζαγκούν και Μόντες στα άκρα δεν βγήκε στον Ελλαδίτη κόουτς, γι’ αυτό και είχαμε νωρίς αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη, η Σαλαμίνα τακτικά στεκόταν καλά, άλλωστε της έκανε και η ισοπαλία, και απείλησε σε 2-3 φάσεις χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.

Διαβάστε επίσης – Γ. Αναστασίου: «Τα τελευταία παιχνίδια η ομάδα δείχνει ομαδικό πνεύμα»

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος, αυτό όμως που άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης ήταν η κίνηση με την διπλή αλλαγή στο 53′. Ουσιαστικά ο Αναστασίου εκτός από πρόσωπα άλλαξε και τακτική, με την ομάδα να επιτίθεται από τα πλάγια με τους Μαυρία και Κολοβό να παίρνουν τις πρωτοβουλίες. Κάπως έτσι ήρθαν τα δύο πρώτα γκολ, με τον Μαυρία να σερβίρει δις στον Κολοβό και τον δεύτερο να εκμεταλλεύεται και τις δύο ασίστ και να δίνει γερό προβάδισμα. Κάπου εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι, με τους δύο τους να αλλάζουν άρδην την εικόνα της ομάδας.

Η άμεση αντίδραση της ομάδας στην μείωση του σκορ από την Σαλαμίνα, ήταν άλλο ένα κλειδί για την νίκη. Το τριφύλλι είχε την ουσία σήμερα, ότι δεν είχε άλλες φορές, και πήρε μια σημαντική νίκη. Χρειάζεται ωστόσο συνέχεια…