Home TOP NEWS Τι ισχύει για το τμήμα σκάουτινγκ και ο ρόλος του Λάρκου

Τι ισχύει για το τμήμα σκάουτινγκ και ο ρόλος του Λάρκου


Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί από το καλοκαίρι και κάναμε αναφορά σε προηγούμενα μας άρθρα. Από τότε που έγιναν οι μεγάλες αλλαγές, τονίσαμε την ανάγκη για ύπαρξη τμήματος σκάουτινγκ, το οποίο θα δουλεύει σε καθημερινή βάση και θα μελετά ολόχρονα ποδοσφαιριστές.

Η παρουσία του Άνχελ Γκόμεθ στο πόστο του Τεχνικού Διευθυντή τροχιοδρόμησε κάποιες εξελίξεις, με την πρόσληψη του Μανέλ Μπεναβέντε ως επικεφαλής του τμήματος. Υπήρχαν πλάνα για περαιτέρω ενίσχυση του τμήματος, αλλά με την λύση της συνεργασίας με τους δύο, τα πράγματα ξεκινούν ξανά από μηδενική βάση.

Δεδομένο πρώτο είναι ότι υπάρχει απόφαση για σύσταση του τμήματος σκάουτινγκ, το οποίο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην μεταγραφική του καλοκαιριού. Το θέμα θα χειριστεί ασφαλώς ο Νεόφυτος Λάρκου, ως Αθλητικός Διευθυντής, και στόχος είναι η πρόσληψη ατόμου ή ατόμων για να στελεχώσουν το τμήμα. Όσοι θα συμφωνήσουν τελικά για τα εν λόγω πόστα, θα λογοδοτούν στον Αθλητικό Διευθυντή της ομάδας, ο οποίος σε συνεργασία με τον Γιάννη Αναστασίου θα μεταβιβάζει τις απαιτήσεις στο τμήμα.

Το άλλο δεδομένο είναι ότι ο Νεόφυτος Λάρκου δε θα ασχολείται μόνο με τις μεταγραφές, γι’ αυτό άλλωστε θα προσληφθεί άτομο για την δουλεία. Ο Κύπριος κόουτς θα έχει διευρυμένα καθήκοντα που δε θα περιορίζονται μόνο στα μεταγραφικά. Γι’ αυτό και μιλάμε για Αθλητικό Διευθυντή και όχι Τεχνικό Διευθυντή.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται νεότερα, μιας και το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη…

Διαβάστε παλαιότερο μας άρθρο για την σημαντικότητα ύπαρξης του τμήματος – Το τμήμα σκάουτινγκ και ο… Μανέλ Μπεναβέντε