Home TOP NEWS Το σημείο της… ευθύνης

Το σημείο της… ευθύνης

«Παίρνω εγώ την ευθύνη 100% για το σημερινό παιχνίδι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αναστασίου στις δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα με 2-1 από τον Απόλλωνα. Ο κόουτς θέλησε να χρεωθεί την ήττα και εμείς επιχειρούμε μια ερμηνεία για το τι τον οδήγησε να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο.


Ψάχνουμε λοιπόν το σημείο… ευθύνης του προπονητή μας, και όπως όλος ο κόσμος, δε δυσκολευτήκαμε να το βρούμε. Αναφερόμαστε ασφαλώς στην απόφαση να αποσυρθεί ο Γιόρντι Γκόμεθ από τον αγώνα στο 65′, στην θέση του οποίου πέρασε ο Δημήτρης Κολοβός. Ο Ισπανός, κακά τα ψέματα, είναι ένας πολύτιμος ποδοσφαιριστής και θα τολμήσουμε να πούμε αναντικατάστατος. Το παιχνίδι περνά από τα πόδια του και η ΟΜΟΝΟΙΑ κρατά περισσότερο μπάλα με αυτόν να αγωνίζεται.

Με την αποχώρηση του από το παιχνίδι, και με το σκορ στο 1-1, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε την μάχη του κέντρου, δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και δεχόταν πίεση από τον αντίπαλο. Ουσιαστικά επίθεση και άμυνα έμοιαζαν να αποτελούν ξεχωριστά κομμάτια, με τον Απόλλωνα να βρίσκει χώρους στο κέντρο και σε μια αντεπίθεση να σκοράρει. Πέραν του γκολ, δημιούργησε άλλες 2-3 κλασικές ευκαιρίες, οι οποίες ξεκίνησαν από το κενό που υπήρχε στον άξονα.

Ο Αναστασίου αναγνώρισε μάλλον ότι αυτή η αλλαγή του άλλαξε τις ισορροπίες και έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελε, γι’ αυτό κι ανέλαβε την ευθύνη. Ίσως πάλι απλά να ήθελε να βγει μπροστά σε ένα κακό αποτέλεσμα, όπως είθισται να κάνουν οι προπονητές. Εμείς απλά δίνουμε την δική μας ερμηνεία.

ΥΣ. Προφανώς τα πιο πάνω γράφονται μετά την λήξη του αγώνα και κρίνουμε εκ των υστέρων. Αν ο Κολοβός σκόραρε στο σουτ που επιχείρησε στο 85′, θα μιλούσαμε για δικαίωση του κόουτς. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι και η μοίρα του προπονητή.

ΥΣ2. Τα πιο πάνω καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Δημήτρη Κολοβού. Ότι γράψαμε αφορούν αποκλειστικά το τακτικό κομμάτι και επιχειρείται μια ερμηνεία των δηλώσεων του κόουτς.