Home TOP NEWS Γ. Αναστασίου: «Την τύχη οφείλεις να την κυνηγάς»

Γ. Αναστασίου: «Την τύχη οφείλεις να την κυνηγάς»


Στην κάμερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, και συγκεκριμένα στο OFCtv, μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο προπονητής του τριφυλλιού μίλησε για το ερχόμενο παιχνίδι με τη Δόξα, και όχι μόνο.

Όλα όσα είπε:

«Δύσκολο (χαρακτηρισμός για το παιχνίδι με Δόξα). Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και όσο πλησιάζουμε στο τέλος όλες οι ομάδες έχουν για τους δικούς τους λόγους τους στόχους τους και προσπαθούν ο καθένας να κάνει το καλύτερο δυνατόν μέσα στο γήπεδο γιατί δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Από την άλλη, παίζουμε στην έδρα μας και θα έλεγα ότι η δική μας εικόνα από πλευράς αποτελεσμάτων είναι πιο σταθερή. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί υπομονή, μεγάλη αυτοσυγκέντρωση από πλευράς μας γιατί η Δόξα είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιά. Έκανε αρχές της σεζόν και στο Αποέλ. Πέρσι απέκλεισε την ομάδα μας στο Κύπελλο. Γενικά είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιά στους μεγάλους και αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη συγκέντρωση και νοοτροπία θα είναι πολύ δύσκολο. Συνήθως κρίνονται στην αποφασιστικότητα και το κυριότερο στην αποτελεσματικότητα. Θα είναι σημαντικό για μας, επειδή είμαστε μια ομάδα που δεν μπορούμε να σκοράρουμε 4-5 γκολ κάθε ματς, θα είναι πολύ σημαντικό στις πρώτες ευκαιρίες που θα κάνουμε να σημειώσουμε γκολ. Το γκολ δίνει περισσότερη ηρεμία και καλή ψυχολογία στην ομάδα. Να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σκορ και μετά να σημειώσουμε και άλλα γκολ για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Είναι σημαντικό (να κερδίζει η ομάδα σε μια κακή της μέρα) γιατί οι μεγάλες ομάδες ακόμα και στις κακές τους μέρες πρέπει να κερδίζουν. Δεν μπορώ να πω ότι τα παιδιά δεν μπόρεσαν ή δεν προσπαθούσανε στο ματς με τον Ερμή αλλά σίγουρα οι αναγκαστικές εναλλαγές στην αρχή του παιχνιδιού μας αποσυντόνισαν κάπως. Από την άλλη εγίναν αρκετά φάουλ και για τις δύο ομάδες. Δεν παίχτηκε παιχνίδι, είναι σημαντικό ο διαιτητής να αφήνει λίγο το παιχνίδι να τρέχει και όχι να σφυρίζει κάθε επαφή ή φάουλ. Είναι σημαντικό για την ομάδα μας τα παιχνίδια με ομάδες που είναι χαμηλότερα από εμάς να παίρνουμε τους πόντους που θέλουμε. Αυτό δεν έγινε με την Πάφο αν και ήμασταν καλοί, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ευκαιρίες. Σίγουρα χρειάζεται και η τύχη πολλές φορές. Την τύχη οφείλεις να την κυνηγάς. Δε θα σου έρθει η τύχη έτσι αν δεν κάνεις τίποτα. Αλλά από την άλλη έχουμε φτάσει σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος και είναι σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί για να πάρουμε τους 3 πόντους στο παιχνίδι με τη Δόξα».

Σε βίντεο οι δηλώσεις του: