Home TOP NEWS Η πίεση… απέναντι!

Η πίεση… απέναντι!


«Αιώνιο» έχει το πρόγραμμα αυτό το Σάββατο και σε άλλες εποχές, ήταν το απόλυτο ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα, τα πράγματα δεν είναι έτσι (ούτε) αυτή τη φορά, για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριότερο την αγωνιστική πτώση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τη τελευταία δεκαετία.

Το Αποέλ ωστόσο συνεχίζει να χτυπά το πρωτάθλημα και αυτό φορτίζει τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές με πίεση. Είμαστε προς το τέλος του πρωταθλήματος και κάθε απώλεια μετρά διπλά για όλους. Οι συμπολίτες μπαίνουν στον αγώνα έχοντας κατά νου ότι ενδεχόμενη ήττα, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια.

Από την άλλη, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κυνηγά κάποιον αγωνιστικό στόχο και θέλει τη νίκη, κυρίως για το γόητρο, αλλά και για να σταματήσει αυτό το ντροπιαστικό σερί νικών του Αποέλ. Επιπρόσθετα, είναι και τα διαπιστευτήρια που πρέπει να στείλουν κάποιοι, αν θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν.

Η ομάδα μας μπαίνει στον αγώνα χωρίς άγχος και αυτό πρέπει να λειτουργήσει υπέρ μας. Όσο ο χρόνος περνά, η πίεση στην αντίπαλη μεριά αυξάνεται, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όλα τα πιο πάνω έχουν θεωρητικό υπόβαθρο, καθώς την ώρα του ματς όλα είναι δυναμικά και αλλάζουν μέσα σε μια φάση δευτερολέπτων. Είναι όμως μια πραγματικότητα, η οποία ισχύει μέχρι την έναρξη του ματς και εμείς απλά την καταγράφουμε.