Home TOP NEWS Δεκαήμερο σημαντικών εξελίξεων

Δεκαήμερο σημαντικών εξελίξεων


Η προσπάθεια της διοίκησης Παπασταύρου να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για το ποδοσφαιρικό τμήμα, οικονομικές και κατ’ επέκταση αγωνιστικές, είναι σε πλήρη εξέλιξη εδώ και καιρό. Οι διεργασίες έγιναν και η ομάδα αναμένει αποφάσεις και απαντήσεις.

Έγινε συγκεκριμένη πρόταση προς τον ΚΟΑ για το Μακάρειο στάδιο και εντός της επόμενης εβδομάδας το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού θα πρέπει να αποφασίσει. Η διοίκηση της ομάδας μας προθυμοποιήθηκε να καταβάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την πρώτη φάση, για βελτιωτικά έργα στο συγκεκριμένο γήπεδο, ποσό το οποίο για την ώρα δεν μπορεί να καθοριστεί με σιγουριά και ακρίβεια. Θα πρέπει να γίνει, από τις τεχνικές επιτροπές του ΚΟΑ, καταγραφή των έργων που είναι απαραίτητα να γίνουν και ακολούθως να κοστολογηθούν. Το ποσό για το οποίο γίνεται σήμερα αναφορά είναι σίγουρα πολύ λιγότερο από τις ανάγκες για την πρώτη φάση των έργων. Αν η απάντηση του ΚΟΑ είναι θετική θα ξεκινήσουν άμεσα αυτά, ώστε να μπορεί το στάδιο να χρησιμοποιηθεί από την αμέσως επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Το άλλο μεγάλο θέμα των ημερών έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά. Υπάρχει πρόθεση από την Cyta να βάλει την ομάδα μας κάτω από την τηλεοπτική της ομπρέλα, προσφέροντας της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, ο ημικρατικός οργανισμός θα πρέπει να λάβει απόφαση μέσω του Διοικητικού του Συμβουλίου. Την ίδια στιγμή η Primetel δηλώνει πως υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο για την επόμενη τριετία και προτίθεται να το τιμήσει, οπότε για να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να απεμπλακεί θα πρέπει να περάσει το θέμα από δικαστική διαδικασία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως έχει προχωρήσει σε μονομερή τερματισμό με την Primetel και βρίσκεται ήδη σε επαφές με ενδιαφερόμενους. Οι πληροφορίες μας λένε επίσης ότι η Cablenet, η οποία θέλει να μπει δυναμικά στο ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό σκηνικό, έχει θορυβηθεί από το ενδεχόμενο να χάσει η Primetel την ΟΜΟΝΟΙΑ και αυτό διότι οι δύο τηλεοπτικές πλατφόρμες υπέγραψαν συμφωνία για κοινή τηλεοπτική προβολή των ομάδων των οποίων έχουν τα δικαιώματα.

Πολλά πράγματα θα γίνουν ξεκάθαρα εντός των επόμενων λίγων ημερών ενώ υπάρχει και ακόμη ένα μεγάλο ζήτημα για το οποίο ο Παπασταύρου δίνει μάχη για να το φέρει εις πέρας και αφορά μία πολύ μεγάλη επένδυση για το μέλλον.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό του προπονητικού κέντρου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε τις αρχιτεκτονικές μελέτες, έγινε και η μακέτα, και αναμένεται άδεια από την πολεοδομία για να αρχίσουν οι εργασίες στο Γέρι. Αυτό το ζήτημα ωστόσο θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρονικό διάστημα μέχρι πάρει η ομάδα μας την έγκριση.