Home SPORTS NEWS Επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους πρώτους προημιτελικούς

Επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους πρώτους προημιτελικούς


Το νέο γήπεδο της Τότεναμ μόλις άνοιξε τις πύλες του και θα φιλοξενήσει τη μεγάλη αγγλική μάχη των προημιτελικών του Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι που παραμένει εντός όλων των στόχων της για φέτος! Ξανά κόντρα στην Πόρτο η Λίβερπουλ σε ακόμα

Η φάση των «8» του Champions League κάνει σέντρα απόψε σε Μέρσεϊσαϊντ και Λονδίνο, σε μια βραδιά που είναι… αγγλική υπόθεση!

Η Τότεναμ, στο νέο της γήπεδο, έπειτα από τα εγκαίνια με νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ετοιμάζεται να ζήσει μοναδικές στιγμές στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας της στο νεόδμητο «σπίτι» της!

Με τις… πρόβες και την ανάκρουση του ύμνου της διοργάνωσης να έχουν προκαλέσει ανατριχίλα ακόμα και με άδειες εξέδρες, η περίσταση θα είναι ιδιαίτερη απόψε (22:00).

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο χαρακτήρισε το παιχνίδι ως ένα από τα πιο σημαντικά της προπονητικής του καριέρας και η πρόκληση ν’ αποκλείσει την ομάδα που παραμένει ενεργή σε όλα τα «μέτωπα» και διεκδικεί το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στην Premier League είναι τεράστια.

Οι «πολίτες» δεν… φοβούνται από τον ενθουσιασμό της Τότεναμ και του κόσμου της μετά την ανέγερση και το άνοιγμα του νέου γηπέδου και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε πως πλέον στην τελική ευθεία, οι νίκες αξίζουν πολύ περισσότερο από τις καλές εμφανίσεις, τονίζοντας πως «είναι… θαύμα που ακόμα και τώρα μπορούμε να νικάμε συνέχεια…».

Στα αγωνιστικά, εκτός είναι για τους γηπεδούχους οι Ντάιερ και Λαμέλα, αμφίβολοι οι Οριέ και Γιορέντε, ενώ για τη Σίτι, ο Πεπ περιμένει κυρίως τους Μεντί και Γουόκερ, με τον Αγουέρο να έχει τις πιθανότητες υπέρ του.

Στο άλλο ματς της βραδιάς στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ βρίσκει ξανά την Πόρτο μπροστά της, έπειτα από την περσινή φάση των «16» (22:00). Ο Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να βγάλει από το μυαλό των παικτών του την άνεση με την οποία ξεπέρασαν το εμπόδιο των Πορτογάλων την περασμένη αγωνιστική περίοδο και ξεκαθάρισε πως κυρίως η «πεντάρα» στο εκτός έδρας ματς, μπορεί ν’ αποβεί τρομερά χρήσιμη για την ομάδα του Κονσεϊσάο κι όχι για τη δική του.

Οι «δράκοι» ταξίδεψαν στην Αγγλία γνωρίζοντας τις δυνατότητές τους και διεκδικώντας τις πιθανότητες που έχουν για να συνεχίσουν ακόμα πιο μακριά στον θεσμό, έχοντας να επιδείξουν και το come-back κόντρα στη Ρόμα στην προηγούμενη φάση.

Επί του αγωνιστικού, οι Ρόμπερτσον, Γκόμες και Τσάμπερλεϊν είναι εκτός για τη Λίβερπουλ, ενώ, αμφίβολος κρίνεται ο Λαλάνα, με τους Ερέρα και Πέπε να είναι τιμωρημένοι για την Πόρτο και τον Τέγιες να βάζει στην αναμονή τον προπονητή του μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

www.gazzetta.gr