Home TOP NEWS Τα βλέπετε;… Εμείς τα συνηθίσαμε

Τα βλέπετε;… Εμείς τα συνηθίσαμε


Αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο είναι πραγματικά απίστευτα. Είναι εδώ και καιρό, απ’ ότι φαίνεται, εις γνώσιν της ΚΟΠ ότι υπάρχουν στην Β’ κατηγορία προσυνεννοημένοι αγώνες, ήρθαν μάλιστα κατά τη διάρκεια της περιόδου φάκελοι όμως τώρα μόλις υπήρξε ευαισθητοποίηση, μετά τις πληροφορίες με αναφορά ακόμη και για παρέμβαση προέδρου ομάδας στα αποδυτήρια των παικτών του σε αγώνα την περασμένη Παρασκευή και ο οποίος έδωσε «οδηγία» να χαθεί το παιχνίδι.

Και τώρα όλοι ξύπνησαν;
Οι δεκάδες φάκελοι που έφταναν στο παρελθόν κατά δεκάδες στα γραφεία της ΚΟΠ έμειναν καταχωνιασμένοι σε κάποιο γραφείο, η αστυνομία δεν μπόρεσε να διαλευκάνει κάποια υπόθεση και απλά ξεχάστηκαν. Λέει σήμερα η ΚΟΠ ότι θα αρχίσει να επιβάλλει ποινές στις ομάδες, το όνομα των οποίων θα περιλαμβάνεται σε φάκελο της ΟΥΕΦΑ.
Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε παρθεί παρόμοια απόφαση και η οποία αναιρέθηκε ένα μήνα αργότερα όταν είχε καταφθάσει φάκελος που αφορούσε συγκεκριμένη ομάδα της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι η «ηθική». Έπαιρνε μάλιστα για χρόνια και βραβείο αυτή η ομάδα.
Πρόσφατα συγκεκριμένη ομάδα, είχε το όνομα της σε 3-4 περιπτώσεις ύποπτων αγώνων με τους ειδήμονες να αποφασίζουν ότι οι ευθύνες δεν αφορούσαν αυτήν αλλά μόνο τις αντιπάλους της.

Ο ρόλος και η ευθύνη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Είναι αλήθεια ότι ακούμε πολλά. Το σίγουρο είναι ότι εμείς ως ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε ανθρώπους με λερωμένο παρελθόν και να είμαστε καχύποπτοι για το κάθε τι. Είναι χρέος της ομάδας μας να παραμείνει θεματοφύλακας των αξιών και της ηθικής ενώ δεν θα πρέπει να διστάζει να παρεμβαίνει εκεί και όπου απαιτείται για το καλό όχι μόνο της ίδιας αλλά και γενικότερα του Κυπριακού ποδοσφαίρου.