Home TOP NEWS Οι προτεραιότητες, το σύστημα και… ο Φέργκιουσον

Οι προτεραιότητες, το σύστημα και… ο Φέργκιουσον


Τις πρώτες του τοποθετήσεις σαν προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έκανε ο Χένιγνκ Μπεργκ στη σημερινή παρουσίαση. Ο Νορβηγός προπονητής μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα, ενώ χαρακτηριστικά ήταν οι αναφορές στις προτεραιότητες του σαν προπονητής, το σύστημα που επιλέγει και η συνεργασία του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Οι προτεραιότητες:

«Είναι πολλά. Με καλή απόδοση στο γήπεδο θα μπορέσουμε να πετύχουμε. Θέλουμε και τα αποτελέσματα, θέλουμε να παίζουμε καλά, θέλουμε οι παίκτες να βελτιώνονται συνεχώς. Σίγουρα αν έρθουν τα αποτελέσματα θα είναι το καλύτερο όμως ο πρώτιστος στόχος είναι να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε. Έχουμε καλούς παίκτες και θέλουμε να τους κάνουμε να γίνουν και μία πολύ καλή ομάδα. Αν καταφέρουμε να εξελισσόμαστε μέσα από την καθημερινή μας δουλειά τα υπόλοιπα θα έρθουν. Στόχος μου είναι να καταφέρω να πετύχω την πιο ποιοτική δουλειά μέρα με τη μέρα. Είναι σημαντικό το πως θα δουλεύουμε κάθε μέρα όλοι μαζί και πως θα εξελισσόμαστε»

Το σύστημα:

«Μου αρέσει το σύστημα που κερδίζει. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι ελαστικός. Προτιμώ να μιλώ για τη φιλοσοφία της ομάδας παρά για το σύστημα. Πως να επιτιθέμεθα, πως θα αμυνόμαστε, πως θα σκοράρουμε και όλα αυτά που έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία και όχι με το πως θα τοποθετούνται οι παίκτες στο γήπεδο. Θέλουμε να έχουμε επιλογές σε συστήματα. Θέλουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και παιχνίδι κυριαρχίας. Σε σχέση με τον βοηθό έχω κάποιες επιλογές και είμαστε σε συζητήσεις και είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει κατάληξη με έναν άνθρωπο τον οποίο γνωρίζω. Αρκετοί από τους περσινούς στο τεχνικό τιμ συνεχίζουν»

Αν είναι επηρεασμένος από τον Φέργκιουσον:

«Το ελπίζω. Υπήρξα παίκτης στην Μάντσεστερ σε μία επιτυχημένη εποχή για μία τριετία. Όλοι οι προπονητές είναι διαφορετικοί, είχα τον Νταγκλις στην Μπλάκμπερν, κερδίσαμε το πρωτάθλημα, είχα τον Σούνες, είχα πολύ καλούς προπονητές και στην Εθνική Νορβηγίας άρα οι ποδοσφαιρικές μου ιδέες είναι βασισμένες στο ποδοσφαιρικό μου παρελθόν και την εμπειρία μου. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι στη δική μου δουλειά αναλόγως των ομάδων που δούλεψα όπως στην Λέγκια και στην Βιντεότον που κάναμε πρωταθλητισμό. Νοιώθω ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένα κλαμπ το οποίο μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, μία φιλόδοξη προσπάθεια και ανυπομονώ να γίνω και εγώ μέλος»