Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Λ. Κυριάκου: «Η συμφωνία που κάναμε πέρσι με τον κ. Παπασταύρου λειτουργεί...

Λ. Κυριάκου: «Η συμφωνία που κάναμε πέρσι με τον κ. Παπασταύρου λειτουργεί άψογα» (ηχητικό)


Στο Super Sport FM 104,0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» μίλησε ο Λώρης Κυριάκου. Ο πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, στη συνεργασία με τον Παπασταύρου, στο ζήτημα του «Μακαρείου», αλλά και στο θέμα με την Primetel.

Το ηχητικό των δηλώσεων:

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την χθεσινή συνέλευση: «Η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη. Έγινε μία ανάλυση τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Είχαμε αρκετά επιτυχημένη πορεία. Η πετόσφαιρα και το φούτσαλ έχουν μαζέψει τα πάντα. Το μπάσκετ που ανέβηκε πρώτη κατηγορία, με χαμηλό μπάτζετ και βρεθήκαμε στο final four του κυπέλλου. Το γυναικείο πήγε στον τελικό και έχασε από την Μπαρτσελόνα. Η ποδηλασία τα πήγε περίφημα».

Για το χρέος που μειώθηκε: «Όταν ξεκινάμε με ένα χρέος σχεδόν με 16,5 εκατομμύρια δεν ήταν εύκολο. Έχουμε καταφέρει να μειώσουμε σε 14,800.000, με την βοήθεια του Παπασταύρου. Την τελευταία δεκαετία αυξανόταν συνεχώς και φθάσαμε σ’ αυτό το εξωπραγματικό ποσό. Ο σύλλογος στα οικονομικά βρίσκεται στριμωγμένος, όπως πάντοτε λέμε, χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου. Σε ένα χρόνο έχει πληρώσει λεφτά, η υποχρέωση που έχει είναι τα επόμενα 10,5 εκατομμύρια, τα άλλα 4 είναι στο σωματείο και έχουμε ένα πλάνο την επόμενη πενταετία. Πρέπει να γίνουν αύξηση των εσόδων και μείωση των εσόδων. Την περσινή σεζόν είχαμε μείωση κατά 180.000 τα έξοδα των εσόδων. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα, πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα. Το ενοίκιο το μεταφέραμε αλλού για τα γραφεία. Το μισθολόγιο ήταν 26, το μειώσαμε. Κάνουμε περικοπές όπου μπορούμε».

Για την βοήθεια που δέχονται από το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Έχουμε μεγάλη βοήθεια από τον Παπασταύρου το τονίζω συνεχώς. Μας βοηθούν, έχουμε οργανωθεί σε όλους τους τομείς. Πολλοί εθελοντές ήρθαν κοντά κι αυτό βοήθησε πολύ».

Για την απόφαση να δώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα στον Παπασταύρου: «Μέχρι στιγμής η συμφωνία λειτουργεί άψογα. Είναι άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ γενικά. Από τι στιγμή που λέμε πως υπήρχε χρέος 16 εκατομμύρια καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο ήταν και σε τι σημείο βρισκόμασταν. Πάρθηκε η απόφαση, καθόλου ευχάριστη να δίνει το τμήμα σου σε κάποιον άλλο, ήταν όμως αναγκαία απόφαση. Σήμερα, βλέπουμε έχει μειωθεί το χρέος. Βεβαίως όμως το ποδόσφαιρο δεν είχε τις επιτυχίες που θα θέλαμε, ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ θέλει να βλέπει την ομάδα του να πρωταγωνιστεί. Πέρσι έγινε το λάθος με τον κύριο Γκόμεθ, δεν ήταν ο κατάλληλος, είδαμε και τους ποδοσφαιριστές που έφερε. Φέτος είναι διαφορετικό, τα άτομα που έχουν έρθει είναι τα κατάλληλα και περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα».

Για τον κόσμο: «Έχει κουραστεί ο κόσμος το ξέρω, δεν έχουμε άλλη λύση. Πρέπει να δώσουμε χρόνο σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Τους γνωρίζουμε, ξέρουμε τη δουλειά τους και είμαστε αισιόδοξοι».

Για το μπάσκετ: «Ήρθαμε από την δεύτερη κατηγορία, κερδίσαμε το Αποέλ στο πρωτάθλημα δύο φορές και τους βγάλαμε από το κύπελλο. Κερδίσαμε τον Κεραυνό, ομάδες με δεκαπλάσιο προϋπολογισμό από την δικιά μας. Έπαιξε σημαντικό χρόνο ο προπονητής μας, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος είχε ξεχάσει τι ήταν ο ελεύθερος χρόνος. Αλλά, είναι αδύνατο να μιλάμε για πρωτάθλημα».

Για την Primetel: «Είμαστε σε συζητήσεις και σε κρίσιμη καμπή δεν μπορώ να πω κάτι».

Για το Μακάρειο: «Αναλύσαμε σαν ΟΜΟΝΟΙΑ το όραμα μας που θα θέλαμε να κάνουμε στο Μακάρειο. Βασικά λέμε διαμέσου του ΚΟΑ πάντοτε να κατεδαφιστεί το Μακάρειο, μιλάμε για ένα κτήριο των 45 χρόνων. Να κτίσουμε εκεί καινούριο γήπεδο, ασφαλές γιατί το Μακάρειο δεν είναι ασφαλές. Να γίνει ένα καινούριο γήπεδο, να ανήκει στον ΚΟΑ και το κράτος, δεν το ζητούμε δικό μας. Ζητούμε να το κτίσουμε και να το διαχειριζόμαστε, όπως θα γίνει στη Λεμεσό. Υπάρχει όμως μία διάφορα ότι το γήπεδο θα το χτίσει το κράτος, ενώ εδώ θέλει να το κτίσει ο Παπασταύρου».

Για τα εισιτήρια: «Είναι θλιβερό γεγονός. Θυμάμαι όταν είχαμε καταρρίψει το ρεκόρ μας ήταν τότε 142 χιλιάδες. Είναι πολλοί οι παράγοντες, δεν διαφωνώ ότι έχει παίξει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η κάρτα φιλάθλου, όποιος δεν τον αναγνωρίζει, εθελοτυφλεί είναι όμως κι άλλοι οι παράγοντες. Για παράδειγμα το Μακάρειο, ποιος θα πάρει τα παιδιά του να δουν παιχνίδι σ’ αυτό το γήπεδο. Θέλει να πληρώσει και να δει θέαμα, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Αποφάσισαν να το πάρουν στην ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο κάποια κόμματα μετά τράβηξαν πίσω. Τελικά καταλήξαμε ότι θα το δούμε ξανά τον Σεπτέμβρη. Από τη στιγμή που το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ έχουν τοποθετηθεί εναντίων πώς θα περάσει; Δεν πρέπει να την διαγράψουν αλλά να την τροποποιήσουν. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε γήπεδο και να μην υπάρχει ο παλμός».

Για τον κόσμο και την στήριξη του: «Θέλουμε τον κόσμο να έρθει κοντά. Δεν γίνεται μόνο να ζητούμε, τους θέλουμε συνέχεια κοντά στα τμήματα μας».

Πηγή δηλώσεων: goal.com.cy