Home TOP NEWS Ο Άγιαξ θέλει το παιδί-θαύμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τον 12χρονο Τουρκοκύπριο Ερκ

Ο Άγιαξ θέλει το παιδί-θαύμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τον 12χρονο Τουρκοκύπριο Ερκ


Ο 12χρονος Τουρκοκύπριος, Ερκ Εσελέρ που αγωνίζεται στις ακαδημίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Κύπρο και ήδη προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων όπως ο Άγιαξ και οι τρεις μεγάλοι στην Τουρκία, Φενέρμπαχτσε, Γαλατάσαράϊ και Μπεσίκτας!

Γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου του 2007 ο μικρός Ερκ κάνει τους σκάουτερ να παραμιλούν με τις εμφανίσεις του φορώντας τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αγωνίζεται ως δεκάρι και είδωλο του είναι ο Αζάρ.

Το ενδιαφέρον από Τουρκία σε μικρή ηλικία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της kibris haberci, ο Ερκ πήγε στην Τουρκία για δοκιμαστικά στην Γαλατάσαραϊ όμως αν και εντυπωσίασε αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Κύπρο λόγω κάποιων δυσκολιών.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Ερκ πήγε σε τουρνουά στην Αττάλεια και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους η Φενέρμπαχτσε και η Μπεσίκτας. Μάλιστα ήθελαν να πληρώσουν και τα έξοδα της εκπαίδευσης του όμως τελικά δεν προχώρησαν οι διαδικασίες.

Η ένταξη του στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Εν τέλει, η οικογένεια του επικοινώνησε με τον γνωστό Τουρκοκύπριο μάνατζερ, Τέκιν Μπιριντσί, οποίος με την σειρά του έκανε τις διαδικασίες για να περάσει ο 12χρονος Ερκ από δοκιμαστικά στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Από εκεί και πέρα και για τους τελευταίους πέντε μήνες ο Ερκ φοράει την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μάλιστα έπαιξε και βασικός τρεις ημέρες μετά την εγγραφή του στην ακαδημία.

Το τουρνουά στην Ολλανδία και ο Άγιαξ

Το παιδί-θαύμα πλέον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συμμετείχε σε τουρνουά στην Ολλανδία και έκλεψε τις εντυπώσεις και τράβηξε την προσοχή των σκάουτερ του Άγιαξ.

Οι γονείς του δήλωσαν στην kibris haberci ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και η προσοχή στα κατεχόμενα για αυτό το λόγο πολλά ταλέντα ψάχνονται σε άλλες χώρες. Για τον Ερκ επισήμαναν ότι κάνει ζωή επαγγελματία και δουλεύει σκληρά με προσωπικό γυμναστή.

Ο ίδιος ο Ερκ μίλησε στην kibris haberci και ανέφερε: «Λατρεύω το ποδόσφαιρο. Έχουμε μια πολύ καλή φιλία στην ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τους διδάσκω Τούρκικα και με διδάσκουν Ελληνικά. Μιλούν επίσης αγγλικά. Το όνειρό μου είναι να παίξω ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Γαλατασαράι στην Τουρκία, υποστηρίζω τον Άγιαξ στην Ευρώπη. Ο ποδοσφαιριστής Eden Hazard είναι το αγαπημένο μου είδωλο. Η θέση μου είναι μέσος και παίζω στη θέση αυτή φορώντας τον αριθμό 10. Προκειμένου να είμαι πολύ καλός ποδοσφαιρικός στο μέλλον, πρέπει να δουλέψω, να κάνω καλή διατροφή, να μην χάνω προπονήσεις και το σημαντικότερο, πρέπει να δώσω προσοχή στο ύπνο μου»

Από: www.themasports.com

Εδώ το ρεπορτάζ www.kibrishaberci.com