Home TOP NEWS Το «Who is who» του Χεν Εζρά

Το «Who is who» του Χεν Εζρά


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας ακούει στο όνομα Χεν Εζρά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η 6η ομάδα στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία ενώ η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην οποία θα παίξει ποδόσφαιρο έξω από την πατρίδα του.

Αναλυτικά το «who is who» του Εζρά:

Γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου στην πόλη Μπερ Σεβά του Ισραήλ άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της ομάδας της πόλης του, την Χάποελ Μπερ Σεβά και το 2007 αποκτήθηκε ως youth player από την Μακάμπι Νετάνια. Το 2008 παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο Χάποελ Κφαρ Σαμπά και όντας 19 χρονών κατέγραψε 29 συμμετοχές πετυχαίνοντας μάλιστα και 4 τέρματα.

Η τριετία στην Μακάμπι Νετάνια

Από το 2009 (έχοντας επιστρέψει από τον δανεισμό του) μέχρι το 2012 ο Εζρά καταγράφει φουλ συμμετοχές όντας βασικό στέλεχος της Μακάμπι Νετάνια σε πολύ νεαρή ηλικία. Ήδη αρχίζει να αποσπά πολύ θετικά σχόλια στο Ισραήλ αγωνιζόμενος κυρίως στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Η μεταγραφή του στην Μακάμπι Χάιφα και το Γιουρόπα Λιγκ

Ο Εζρά ήταν δεδομένο ότι θα έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Η Μακάμπι Χάιφα συμφώνησε μαζί του το 2011 για να τον αποκτήσει ωστόσο η μετακίνηση του παρατάθηκε για ένα χρόνο. Τελικά το 2012 έγινε η μεταγραφή η οποία κόστισε 1εκ. δολάρια και ο Εζρά μόλις στην πρώτη του χρονιά στη Χάιφα ήταν εξαιρετικός. Έπαιξε σε 38 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο πετυχαίνοντας 9 γκολ.

Την επόμενη χρονιά (2013-14) ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της πρόκρισης της Μακάμπι Χάιφα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ σκοράροντας 2 τέρματα στα προκριματικά απέναντι στην Ρουμανική Άστρα Τζιουτριού. Αγωνίστηκε στα 4 από τα 6 παιχνίδια της ομάδας του στους ομίλους κόντρα σε ΠΑΟΚ, Αλκμάρ και Σαχτάρ Καρακάντι πετυχαίνοντας 1 γκολ και δίνοντας μία ασιστ.

Κατέγραψε άλλες 36 συμμετοχές τη χρονιά 2014-15 και έπαιξε άλλες 29 φορές την επόμενη.

Νέος σταθμός στην καριέρα του, η επιστροφή στη γενέτειρα και η άτυχη στιγμή του

Το 2016, όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του με την Μακάμπι Χάιφα η Χάποελ Τελ Αβίβ αποφάσισε να τον αποκτήσει. Έμεινε μισή σεζόν εκεί παίζοντας σε 13 αγώνες και ακολούθως μετακόμισε στην Ιερουσαλήμ για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπειτάρ. Στον επόμενο ενάμιση χρόνο κατέγραψε 42 συμμετοχές, σημείωσε 7 τέρματα και επέστρεψε  στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.

Τον περασμένο ωστόσο Φεβρουάριο υπέστη κάταγμα στο χέρι γεγονός που τον κράτησε εκτός γηπέδων για 4ις μήνες.

Οι διεθνείς παρουσίες

Ο Εζρά έπαιξε στην Εθνική ομάδα του Ισραήλ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες από τα 16 του χρόνια.  Είναι διεθνής 9 φορές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του ενώ το ντεμπούτο του το έκανε Τον Σεπτέμβριο του 2012 σε αγώνα κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014. Το παρθενικό του τέρμα με την Εθνική του το πέτυχε τον Ιούνιο του 2013 σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Ονδούρα.

Τα χαρακτηριστικά του:

Ο Ισραηλινός αν και είναι δεξιοπόδαρος, παίζει κυρίως αριστερά, αφού του αρέσει να συγκλίνει προς τα μέσα και να σουτάρει, ενώ εκτελεί αρκετά στημένα της ομάδας του. Φυσικά μπορεί εύκολα να αγωνιστεί και στο δεξί φτερό και ως 10άρι αν χρειαστεί.

Δείχνει να έχει εξαιρετική τεχνική, καλή ντρίμπλα και ταχύτητα, κάτι που σαφώς και θα ανεβάσει αισθητά το επίπεδο στην Ομόνοια.

Για πρώτη φορά εκτός Ισραήλ

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο νέος ποδοσφαιρικός σταθμός του Εζρά. Για πρώτη φορά βγαίνει εκτός Ισραήλ για να παίξει ποδόσφαιρο. Τον συνοδεύουν πολύ καλές συστάσεις ενώ και το παρελθόν του κάνει όλους στην ομάδα να αισθάνονται αισιόδοξοι ότι στο πρόσωπο του βρίσκουμε τον ακραίο μεσοεπιθετικό που ψάχναμε.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.