Home TOP NEWS Match Report: Φιλική νίκη κόντρα στην ΑΕΛ, πολύ θετική και πάλι η...

Match Report: Φιλική νίκη κόντρα στην ΑΕΛ, πολύ θετική και πάλι η εικόνα


Η ΟΜΟΝΟΙΑ επικράτησε με 0-2 της ΑΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο, στο δεύτερο της φιλικό επί κυπριακού εδάφους. Η ομάδα μας έδειξε και πάλι πολύ καλά στοιχεία, δημιουργώντας και χάνοντας πολλές ευκαιρίες, που αυτή τη φορά τις μετουσίωσε σε γκολ παίρνοντας τη φιλική νίκη.

Α’ ημίχρονο

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΛ είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας και στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη τελική με τον Γκαζαριάν, πλάγια μέσα στην περιοχή της ομάδας μας, να επιχειρεί το σουτ και τον Φράνσις Ουζόχο να πραγματοποιεί τρομερή απόκρουση. Δύο λεπτά αργότερα είχαμε νέα φάση για την ομάδα της Λεμεσού. Μπαλιά του Αβραάμ από δεξιά, ο Ουζόχο έδειχνε να ελέγχει έχασε όμως την μπάλα, ο Αγκάνοβιτς δοκίμασε το σουτ εντός περιοχής με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 11′ ήρθε η πρώτη τελική για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Μετά από εναλλαγή μπαλιάς από τον Περέιρα στον Λέσιακς, ο οποίος έκανε παράλληλη σέντρα προς τον Εζρά, που έκανε την προβολή με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 15ο λεπτό η ΑΕΛ απείλησε ξανά, μετά το δυνατό σουτ στη γωνιά από τον Αβραάμ, ο πορτιέρο της ομάδα μας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 29′ ο Ορτέγα έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Βοζίνια να αποκρούει και τη μπάλα να περνάει σε πλάγιο. Στο 36ο λεπτό είχαμε έναν ωραίο συνδυασμό από τους παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αρχικά ο Γκόμεθ άνοιξε στον Λέσιακς, ο οποίος έκανε καλή κίνηση και μπήκε περιοχή, έδωσε στον Ορτέγα που επιχείρησε το πλασέ, ωστόσο ο Βοζίνια απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα, και μετά από εξαιρετική σέντρα του Περέιρα προς τον Γκόμεθ, ο Ισπανός έπιασε με το δεξί και αδύναμο του πόδι το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 40ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ άνοιξε το σκορ. Εξαιρετικός συνδυασμός Τιάγκο-Ορτέγα με τον τελευταίο να δίνει για τον Μποτεάκ και πριν προλάβει να κάνει την προβολή, ο παίκτης της ΑΕΛ ακούμπησε τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Τελευταία φάση του ημιχρόνου ένα πλασέ από τον Τεισέιρα πλάγια εντός περιοχής, μάζεψε εύκολα ο Ουζόχο στο 43′.

Β’ ημίχρονο

Πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 50′ από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εκτέλεση κόρνερ από τον Γκόμεθ στο δεύτερο δοκάρι, ο Ορτέγα έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να περνάει λίγο έξω. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μποτεάκ επιχείρησε το μακρινό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης πάτησε περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Στην εκτέλεση ο Γκόμεθ, ωστόσο ο Βοζίνια έπεσε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι. Στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΛ βγήκε μπροστά, ο Καζαριάν έκανε μακρινό δυνατό σουτ, με τον Ουζόχο να διώχνει δύσκολα. Στο 59′ ο Νιγηριανός έκανε νέα τρομερή απόκρουση μετά από σουτ-βολίδα του Χουράδο εντός περιοχής και στη δεξιά γωνιά. Στο 66ο λεπτό, ο Γκόμεθ επιχείρησε την απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βοζίνια. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αντάμοβιτς επιχείρησε ένα καλό γυριστό σουτ εντός περιοχής, με τον Ουζόχο να διώχνει με γροθιές. Στο 76′ η ΟΜΟΝΟΙΑ βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Μποτεάκ ταχύτατα να βγαίνει μπροστά να δίνει στον Μαυρία, ο οποίος επιχείρησε να τσιμπήσει με πλασέ τον Βοζίνια, πρόλαβε όμως και απέκρουσε ο πορτιέρο της ΑΕΛ. Δύο λεπτά μετά, ο Ουζόχο έκανε άλλη μια επέμβαση, σε σουτ του Καστανάγια εντός περιοχής. Στο 78′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο νεοαποκτηθείς Μίκου και δύο λεπτά αργότερα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά πίεσε και έκλεψε ο Γκόμεθ, ο Μίκου πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, είδε εκτός εστίας τον Βοζίνια και από περίπου 30 μέτρα πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Μετά το γκολ δεν έγινε κάποια άλλη μεγάλη φάση και έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.

Συμπερασματικά

Η ΟΜΟΝΟΙΑ επικράτησε με 0-2, όμως το σκορ του αγώνα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η πολύ καλή εικόνα που έδειξε και σε αυτό το φιλικό η ομάδα μας. Πολύ καλύτερη από την ΑΕΛ, ειδικά στο δεύτερο μέρος, με πολλές φάσεις και ωραίους συνδυασμούς από τους παίκτες. Κρατάμε την πολύ θετική παρουσία και αναμένουμε ακόμα καλύτερη μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Στα θετικά επίσης το ντεμπούτο με γκολ του Μίκου, η καλή πρώτη παρουσία του Λέσιακς, οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Ουζόχο και τα αγωνιστικά λεπτά που πήραν Μποτεάκ και Ορτέγα.