Home TOP NEWS Οι παρουσίες σε προηγμένα πρωταθλήματα και… το νταμπλ με την Ντιναμό

Οι παρουσίες σε προηγμένα πρωταθλήματα και… το νταμπλ με την Ντιναμό


Ο Γιαν Λέσιακς αποτελεί την δωδέκατη μεταγραφή της ομάδας μας για την περίοδο 2019-20. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο 6ος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή. Στα θετικά οι εμπειρίες του σε προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, καθώς και οι γεμάτες του παρουσίες σχεδόν σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Αναλυτικά το «who is who» του Λέσιακς:

Ο Γιαν Λέσιακς γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1990 στην πόλη Πλζεν της Τσεχίας. Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 6 ετών με την Sokol Štěnovice και ακολούθως πήγε στην Βικτόρια Πλζεν, όπου αγωνίστηκε με όλες τις ομάδες της Ακαδημίας.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2007 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, σε αγώνα Πρωταθλήματος κόντρα στην Μλάντα Μπόλεσλαβ. Με τις πρώτες του παρουσίες κατάφερε και άφησε θετικές εντυπώσεις και έκτοτε εδραίωσε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, έχοντας γεμάτες χρονιές. Στις 22 Μαρτίου του 2009 σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Πλζεν, σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Μπουντεγιόβιτσε. Την περίοδο 2009-10 μάλιστα πανηγύρισε το Κύπελλο της Τσεχίας με την Βικτόρια Πλζεν. Στην ομάδα της Τσεχίας παρέμεινε μέχρι το 2011, καταγράφοντας στα πέντε χρόνια παρουσίας του, 59 συμμετοχές και 2 γκολ.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με την Βικτόρια Πλζεν, κέντρισαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Άντερλεχτ να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Έτσι, στις 10 Ιουνίου του 2010, ο Γιαν Λέσιακς παίρνει μεταγραφή υπό μορφή δανεισμό για ένα έτος στην Βελγική ομάδα. Ένα μήνα μετά, στις 27 του Ιούλη, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Άντερλεχτ, σε αγώνα για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην The New Saints. Η Άντερλεχτ όμως δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο θα συνέχιζε στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Λέσιακς αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια των ομίλων, καθώς επίσης και στους διπλούς αγώνες με τον Άγιαξ στη φάση των «32» όπου η Βελγική ομάδα αποκλείστηκε. Αγωνίστηκε στα πλείστα παιχνίδια του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου και μέτρησε συνολικά 30 συμμετοχές, στον ένα χρόνο παρουσίας του στην Άντερλεχτ.

Στις 11 Ιουλίου 2011, ο Λέσιακς υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων χρόνων με την Ελβετική Γιάνγκ Μπόις. Στις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του με την Ελβετική ομάδα, σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ζυρίχη. Δύο μήνες αργότερα, στις 30 Οκτωβρίου, θα σκοράρει και το πρώτο του γκολ απέναντι στην Λοζάν-Σπορ. Την επόμενη σεζόν η Γιάνγκ Μπόις κατάφερε να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Λέσιακς να αγωνίζεται σε δύο παιχνίδια απέναντι σε Λίβερπουλ και Άντζι. Κόντρα στην Αγγλική ομάδα, η Γιούνγκ Μπόις κατάφερε να πάρει ισοπαλία 2-2 στο «Άνφιλντ». Ωστόσο, η Ελβετική ομάδα τερμάτισε 3η στον όμιλο και αποκλείστηκε από την συνέχεια.

Ο ανταγωνισμός στη θέση αυξήθηκε και η Ελβετική ομάδα αποφάσισε τον Απρίλιο του 2013 όπως παραχωρηθεί δανεικός στη Νορβηγική Βολερένγκα, για να διατηρείται σε φόρμα. Ο δανεισμός στη Βολερένγκα ήταν μέχρι το τέλος του χρόνου, στο οποίο ο Λέσιακς αγωνίστηκε 22 φορές, σκοράροντας μάλιστα και 2 φορές, με το ένα να είναι μάλιστα και εξαιρετικό πετυχαίνοντας το κόντρα στη Ρόσενμποργκ.

Με τη λήξη του δανεισμού επέστρεψε στην Γιούνγκ Μπόις, ωστόσο η χρονιά 2013-14 δεν ήταν ανάλογη καθώς ο Λέσιακς αγωνίστηκε μόνο σε 11 παιχνίδια. Τη σεζόν 2014-15 όμως βρήκε και πάλι τα πατήματα του και εδραίωσε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα. Η Γιάνγκ Μπόις κατάφερε να μπει και πάλι στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ (στον τρίτο προκριματικό απέκλεισε τον Ερμή Αραδίππου) με τον Λέσιακς να αγωνίζεται σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου, σκοράροντας μάλιστα και στον αγώνα κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η Ελβετική ομάδα έφτασε μέχρι τους «32» της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την Έβερτον. Την επόμενη σεζόν, η Γιούνγκ Μπόις δεν μπήκε ομίλους, ωστόσο ο Λέσιακς είχε εκ νέου μια γεμάτη χρονιά. Η σεζόν 2016-17 όπου ήταν και η τελευταία του, ήταν επίσης μια πολύ καλή σεζόν για τον ποδοσφαιριστή, αγωνιζόμενος στα πλείστα παιχνίδια. Η ομάδα της Ελβετίας καταφέρνει αυτή τη φορά να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα, απέναντι σε Ολυμπιακό, Αποέλ και Αστάνα. Αγωνίστηκε στα πέντε από τα έξι παιχνίδια, ενώ έδωσε και μια πολύ ωραία ασίστ στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Λέσιακς τερμάτισε 3η στον όμιλο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Παρά το γεγονός ότι το πάλεψε πολύ, η Γιούνγκ Μπόις δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στην Ελβετία, με τον Λέσιακς να αποχωρεί το Καλοκαίρι του 2017, μετά από μια τετραετή παρουσία όπου κατέγραψε 118 συμμετοχές και πέτυχε 4 γκολ.

Στις 24 Ιουνίου του 2017, ο Γιαν Λέσιακς υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ένα μήνα αργότερα, στις 15 Ιουλίου, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ίστρα. Η Ντιναμό δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα, αφού αποκλείστηκε στον 4ο προκριματικό. Η χρονιά ωστόσο έμελλε να είναι επιτυχημένη για την Κροατική ομάδα αφού με το πέρας της, κατέκτησε το νταμπλ, με τον Λέσιακς να έχει μεγάλη συνεισφορά αγωνιζόμενος στα πλείστα παιχνίδια ως βασικός. Κατέγραψε 28 συμμετοχές και 1 γκολ, το οποίο πέτυχε κόντρα στην επόμενη του ομάδα στις 27 Αυγούστου. Την επόμενη χρονιά ωστόσο ο ανταγωνισμός αυξήθηκε με τον Λέσιακς να παραχωρείται δανεικός στην Λοκομοτίβα για ένα χρόνο. Στην Κροατική ομάδα, όπου ήταν και ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του, αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια και σκόραρε 2 φορές.

Σε επίπεδο Εθνικών, ο Λέσιακς αγωνίστηκε με όλες τις μικρές ομάδες της Τσεχίας, έχοντας συμμετοχή στο Μουντιάλ U20 το 2009 και στο Euro U21 το 2011.

Πλέον ο Γιαν Λέσιακς είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και έρχεται με πολλές εμπειρίες από προηγμένα πρωταθλήματα. Ας ελπίσουμε ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα δούμε τον ίδιο καλό Λέσιακς και έτσι να αποτελέσει ένα σημαντικό γρανάζι για την ομάδα μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για jan lecjaks viktoria plzen

Αποτέλεσμα εικόνας για jan lecjaks anderlecht ajax

Αποτέλεσμα εικόνας για jan lecjaks valerenga

Αποτέλεσμα εικόνας για jan lecjaks olympiacos

Αποτέλεσμα εικόνας για jan lecjaks apoel

Αποτέλεσμα εικόνας για jan lecjaks lokomotiva

 

Το εξαιρετικό γκολ κόντρα στη Ρόσενμποργκ:

Το παρθενικό του γκολ με την Γιάνγκ Μπόις:

Η ασίστ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

https://youtu.be/jMo6RX5JU7E?t=151

Το πρώτο του γκολ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ:

Κάποιες καλές στιγμές του: