Home TOP NEWS Post Game: Σημαντική νίκη, θέλουμε ακόμη χρόνο, αρχίζει να βάζει σφραγίδα ο...

Post Game: Σημαντική νίκη, θέλουμε ακόμη χρόνο, αρχίζει να βάζει σφραγίδα ο Μπεργκ


Δεν ήταν μία εντυπωσιακή εμφάνιση από την ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία φάνηκε πως είχε στο Μακάρειο πρώτιστο μέλημα της τη νίκη. Δεν επιδίωξε να προσφέρει θέαμα αν και είχε μερικές πολύ καλές στιγμές χθες βράδυ. Είχε και διαστήματα προβληματικά μεν, απόλυτα χρήσιμα δε, για τον προπονητή ο οποίος σαφώς και τα εντόπισε.

Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και η προσπάθεια μας να απειλήσουμε γινόταν κυρίως με πλαγιοκοπήσεις με τους ακραίους αμυντικούς. Λέσιακς και Ζοέλ ανέβαιναν συνεχώς και η αλήθεια είναι πως οι νεοφερμένοι Τιάγκο, Μποτεάκ αλλά και ο Ορτέγα, άργησαν λίγο να μπουν στο παιχνίδι. Είχε αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου τη δημιουργία του παιχνιδιού ο Γιόρντι Γκόμεθ.

Παρόλα αυτά η ομάδα ήταν επιθετική και μπόρεσε να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η συστημένη μπαλιά του Γκόμεθ στον Ματ έφερε και το πρώτο μας γκολ στο νέο πρωτάθλημα. Επιζητήσαμε και δεύτερο πριν το τέλος του ημιχρόνου, χάσαμε ευκαιρίες όμως δεν τα καταφέραμε.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν διαφορετική. Η Δόξα μπήκε στο γήπεδο με απαιτήσεις, κράτησε περισσότερο τη μπάλα έγινε απειλητική και χρειάστηκε η συμβολή του Ουζόχο σε κάποιες περιπτώσεις για να κρατήσουμε το μηδέν. Το 2-0 ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Μποτεάκ, και κάπου εκεί ηρεμήσαμε. Κάναμε καλή διαχείριση του παιχνιδιού στο τελευταίο μισάωρο και φύγαμε από το Μακάρειο παίρνοντας, χωρίς να αγχωθούμε ιδιαίτερα, τους πρώτους μας βαθμούς.

Σε γενικές γραμμές φάνηκε πως η ομάδα είναι ακόμη σε διαδικασία μονταρίσματος. Είμαστε ακόμη στην αρχή, οι παίκτες είναι κάπως βαρετοί κάτι που γινόταν ολοένα και πιο εμφανές με την πάροδο του χρόνου χθες βράδυ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία εντελώς νέα ομάδα η οποία θέλει το χρόνο της.

Πάντως εμφανής είναι και η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον Μπεργκ. Ο Νορβηγός αρχίζει να βάζει τη σφραγίδα του στη νέα ΟΜΟΝΟΙΑ και κάποια στοιχεία στο παιχνίδι της είναι φανερό πως είναι δικά του. Επιδιώκουμε να κάνουμε παιχνίδι κατοχής και επιβολής, η ομάδα επιτίθεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ενώ αμυντικά είναι απαραίτητο να έχουν συμμετοχή όλοι οι παίκτες.

Το πρώτο δείγμα σε επίσημο παιχνίδι είναι θετικό. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά, θέλουμε άλλη μία νίκη το επόμενο Σάββατο με την Νέα Σαλαμίνα και ακολούθως θα έχουμε μπροστά μας 2 εβδομάδες διακοπής την οποία σαφώς το τεχνικό τιμ θα χρησιμοποιήσει για να παρουσιάσει σύντομα μία πολύ καλύτερη και πιο έτοιμη ομάδα η οποία αναμένεται ότι θα κερδίζει συνεχώς και στο κομμάτι της ομοιογένειας.