Home TOP NEWS Match Report: Συμβιβασμός στην «Αρένα», αξίζαμε τη νίκη

Match Report: Συμβιβασμός στην «Αρένα», αξίζαμε τη νίκη


Στερήθηκε τη νίκη στο 96ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ σε έναν αγώνα στον οποίο θα μπορούσε όχι μόνο να φύγει με τρίποντο αλλά και να καθαρίσει έτσι όπως είχε εξελιχθεί. Σκόρερ οι Χριστοφή (45+2) και Γκόμεθ (67).

Α’ ημίχρονο

Πρώτη τελική για την ΑΕΚ στο 6ο λεπτό. Ο Χέφελ βρήκε χώρο εκτός περιοχής, έκανε το πλάσε με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ουζόχο. Ένα λεπτό μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε καλή στιγμή. Κλέψιμο στο χώρο του κέντρου, ο Χριστοφή έδωσε δεξιά στον Μαυρία που γύρισε στον Ματ, με τον Άγγλο να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή. Στο 9′ ο Λούφτνερ ψήλωσε το πόδι εντός περιοχής και βρήκε στο κεφάλι τον Τρισκόφσκι με τον ρεφ να δίνει την άσπρη βούλα. Ο ίδιος παίκτης το εκτέλεσε στο κέντρο, ωστόσο ο Ουζόχο απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το «μηδέν» για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 12ο λεπτό είχαμε τριπλή μεγάλη φάση για την ΑΕΚ. Αρχικά ο Ουζόχο έκανε μια απίστευτη απόκρουση σε πλασέ του Γιάννου, στη συνέχεια ο Τρισκόσφκι σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Λέζιακς και μετά το πλασέ του Ρουίζ από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ. Από ‘κει και πέρα η ομάδα μας ανέβηκε και έχασε σημαντικές στιγμές. Στο 19′ ο Κούσουλος έκλεψε και κράτησε με μαχητικότητα τη μπάλα, έδωσε στον Χριστοφή, αυτός αμέσως στον Τιάγκο που έκανε το πλασέ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα είχαμε νέα φάση. Γύρισμα του Ματ στην περιοχή, έδιωξε ο Τόνιο, ο Γκόμεθ με φόρα έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει σε χέρι αντιπάλου. Στο 27′ η ομάδα μας έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ατομική προσπάθεια του Εζρά από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Χριστοφή, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε με τον Λούφτνερ, ωστόσο ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Στο 39ο λεπτό η ΑΕΚ κέρδισε και 2ο πέναλτι με τον Κούσουλο να ανατρέπει τον Κάσες. Ο Τρισκόφσκι αυτή τη φορά ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ. Στο 44’ ο Χριστοφή από δεξιά σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ματ έδωσε ωραία κάθετη πάσα του Τιάγκο βγάζοντας τον φάτσα με τον Τόνιο, ο Βραζιλιάνος έδωσε δίπλα έτοιμο γκολ στον Χριστοφή που πλάσαρε ιδανικά για το 1-1.

Β’ ημίχρονο

Πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος ήταν από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σέντρα του Χριστοφή στον Ματ στο 47′, από το ύψος του πέναλτι ο Άγγλος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά είχαμε μεγάλη φάση με τον Εζρά. Πολύ καλή ενέργεια από τον Ισραηλινό από αριστερά, έπιασε ένα πολύ καλό πλασέ με τον Τόνιο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 56′ ο Τρισκόφσκι επιχείρησε το πλασέ από πλάγια, με τον Λανγκ να βάζει την κόντρα και να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 65′ η ΑΕΚ έχασε διπλή φάση. Λάθος του Ματ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, οι αντίπαλοι έκλεψαν, με τον Τρισκόφσκι να κάνει το πλάσε και τον Ουζόχο να αποκρούει εντυπωσιακά και στη συνέχεια ένα πλασέ του Λαρένα κόντραρε σε σώματα και απομακρύνθηκε. Στο 67ο λεπτό η ομάδα μας πήρε κεφάλι στο σκορ. Πολύ ωραία ενέργεια του Τιάγκο που έδωσε στον Εζρά, αυτός άνοιξε δεξιά στον Ματ, με τον Άγγλο να δίνει έτοιμο γκολ στον Γκόμεθ, με τον Ισπανό να πλασάρει ιδανικά για το 1-2. Στο 80′ ήταν η επόμενη φάση του αγώνα, με τον Γκόμες να επιχειρεί το πλασέ και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 82ο λεπτό ο Τρισκόφσκι έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Φιόλιτς επιχείρησε από μακριά το σουτ, άστοχο χωρίς να ανησυχήσει τον Ουζόχο. Στο 87′ ο Τρισκόφσκι έπιασε την κεφαλιά μετά από τη σέντρα, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε με μακρινές μπαλιές να γίνει απειλητική. Στο 5ο λεπτό της καθυστέρησης ο Μίκου έφυγε μονο απέναντι από τον Τόνιο χάνοντας απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 3-1 ενώ στην  ίδια φάση υπήρξε και καθαρή ανατροπή από τον Τόνιο στον Βενεζουελάνο. Στην εξέλιξη της τελευταίας φάσης του αγώνα με τον Χρόνο καθυστέρησης να έχει εκπνεύσει ο Κούσουλος υπέπεσε σε πένταλτι στον Τολμές με τον Τρισκόφσκι να ισοφαρίζει.

Συμπερασματικά

Η ΟΜΟΝΟΙΑ άξιζε τη νίκη, έφτασε μία ανάσα από μία σπουδαία επιτυχία ωστόσο μάλλον στο τέλος στερήθηκε τη νίκη από την απόφαση του διαιτητή Νικολάου να μην δώσει το πέναλτι στον Μίκου ενώ είναι συζητήσιμος και ο χρόνος της καθυστέρησης που κρατήθηκε.

Πάντως η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε ομάδα με χαρακτήρα επιστρέφοντας από το γκολ που δέθχηκε. Στο τέλος μένει το χειροκρότημα από τους οπαδούς οι οποίοι αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα έπρεπε να περάσει από την «Αρένα» με το τρίποντο.