Home TOP NEWS Τι το διαφορετικό μπορεί να δούμε…

Τι το διαφορετικό μπορεί να δούμε…

 


Εννοείται ότι ο προπονητής μας δεν θα αποκαλύψει τις σκέψεις του για το επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ ωστόσο εμείς μπορούμε να βάλουμε τις δικές μας κάτω, και να κάνουμε υποθέσεις σε ότι αφορά στην εντεκάδα.

Ουζόχο, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακ έχουν σίγουρη θέση στην εντεκάδα ενώ ο Μαυρίας δύσκολα θα χάσει τη θέση του από τον Ζοέλ.

Τα πράγματα ενδεχομένως να γίνονται κάπως πιο περίπλοκα από τη μέση και μπροστά. Απέναντι μας θα βρούμε μία ομάδα της οποία το πιο δυνατό στοιχείο είναι η κυκλοφορία της μπάλας και η ικανότητας της να καθορίζει αυτή το ρυθμό στους αγώνες της.

Οπότε είναι πολύ σημαντικό να παρουσιαστούμε κι εμείς πολύ δυνατοί στον χώρο του κέντρου. Ο Γιόρντι θα είναι στην εντεκάδα, θέση διεκδικούν οι Κούσουλος και Βίτορ Γκόμες χωρίς να αποκλείεται να επιλεγούν και οι δύο για το αρχικό σχήμα ώστε να ισχυροποιηθούμε μεσοαμυντικά.

Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής ο Μποτεάκ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος για την εντεκάδα. Εζρά και Χριστοφή διεκδικούν θέση. Ορτέγκα, Τιάγκο έχουν ίσες πιθανότητες για να είναι στην εντεκάδα χωρίς επίσης να αποκλείεται να επιλεγούν και οι δύο.

Στην επίθεση ο Ματ μπαίνει στα γήπεδο και θέλει να δώσει συνέχεια στο καλό του ξεκίνημα, ανέβασε το επίπεδο ετοιμότητας του ο Μίκου ωστόσο θα είναι έκπληξη αν τον επιλέξει για το αρχικό σχήμα ο Μπεργκ.

Είπε πάντως σήμερα ο Νορβηγός ότι αισθάνεται πως υπάρχει ευελιξία και επιλογές στην ομάδα. Στο μυαλό μας αυτό μεταφράζεται και σε δυνατότητα για αλλαγή στον σχηματισμό.

Αν για παράδειγμα ο Μπεργκ επιλέξει να πάει σε τριάδα στην άμυνα τότε αλλάζει ολόκληρη η φιλοσοφία τόσο στην ανάπτυξη επιθετικά αλλά και στον τρόπο που αμυνόμαστε ενώ σε ότι αφορά στην εντεκάδα θεωρούμε ότι υπάρχουν οι επιλογές των παικτών που μπορούν να ανταποκριθούν πολύ καλά σε ένα τέτοιο σύστημα και πιθανόν σε αυτό το σενάριο να δούμε κάτι πολύ ενδιαφέρον, τον Μίκου και τον Ματ μαζί στην εντεκάδα.

Έχει πάντως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι έχει στο μυαλό του ο Μπεργκ και δεν θα το μάθουμε μέχρι την Κυριακή το απόγευμα.