Home TOP NEWS Κορυφαίο στατιστικό εξαετίας

Κορυφαίο στατιστικό εξαετίας


Η καλή επιθετική γραμμή και τα πολλά γκολ είναι αυτά που κάνουν μία ομάδα ελκυστική και πιο απολαυστική για τον κόσμο, ωστόσο η καλή αμυντική γραμμή είναι αυτή που δίνει σε μία ομάδα το δικαίωμα να ονειρεύεται διακρίσεις και επιτυχίες.

Η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίσει ότι τα γκολ που θα δεχτεί θα είναι περιορισμένα σε αριθμό. Η ατυχία που προέκυψε με τον Ουζόχο φαίνεται ότι έχει καλυφθεί με την έλευση ενός πολύ καλού τερματοφύλακα ενώ σε ότι αφορά στις επιλογές των αμυντικών που απαρτίζουν το ρόστερ, η ομάδα μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις ομάδες οι οποίες δηλώνουν ότι πάνε για τον τίτλο.

Λανγκ, Λούφτνερ, Μαυρίας και Λέτσιακς μαζί βεβαίως με τον τερματοφύλακα αποτελούν εγγύηση σε αυτό το κομμάτι και αυτό το δείχνουν και οι αριθμοί. Στις πρώτες εννέα αγωνιστικές η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει δεχθεί μόλις 6 τέρματα, δέχεται δηλαδή 0.66 γκολ ανά αγώνα, στατιστικό το οποίο θα πρέπει να ανατρέξει κανείς αρκετά χρόνια πίσω για να το συναντήσει ξανά στην ομάδα μας.

Συγκεκριμένα μέχρι την 9η αγωνιστική πέρσι είχαμε δεχθείς 12 γκολ, το 2017 11 όσα και το 2016. Την χρονιά 2015/16 είχαμε δεχθεί 8 τέρματα στους πρώτους 9 αγώνες ενώ την προηγούμενη χρονιά 11.

Καλύτερη άμυνα δεκαετίας στους πρώτες εννέα αγώνες ήταν την περίοδο 2011, όταν προπονητής της ομάδας ήταν ο Νεόφυτος Λάρκου, η ομάδα είχε δεχθεί στους πρώτους 9 αγώνες μόλις 3 τέρματα.