Home TOP NEWS Σύγκρουση δύο ακαδημιών, στη μέση ο Ουζόχο και η μεταγραφή στην Λα...

Σύγκρουση δύο ακαδημιών, στη μέση ο Ουζόχο και η μεταγραφή στην Λα Κορούνια


Σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας sunnewsonline.com αναφέρεται σε μπέρδεμα το οποίο αφορά στην απόκτηση του Φράνσις Ουζόχο από την Λα Κορούνια και γίνεται λόγος για παρατυπίες στη μετακίνηση του στην ομάδα της Ισπανίας. Δύο ακαδημίες υποστηρίζουν ότι κατέχουν τα δικαιώματα ανάπτυξης του ενώ γίνεται αναφορά και στον πατέρα του Ουζόχο.

Στην υπόθεση εμπλέκεται η ακαδημία Aspire Academy αλλά και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νιγηρίας. Προκύπτει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καταγγελία από την ακαδημία Campos Football η οποία αναφέρει ότι έχει εξαπατηθεί.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ακαδημίας Campos Football, Osuji Patrick Ikechukwu, η μεταγραφή του Ουζόχο στην Λα Κορούνια ολοκληρώθηκε παράτυπα καθώς χρησιμοποιήθηκαν ψεύτικα στοιχεία από τον διευθυντή της Aspire Academy στη Νιγηρία, Sam Ahmedu, σε συνεργασία με τον διευθυντή της Νιγηριανής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Nasiru Jibril.

Το δημοσίευμα παραθέτει λεπτομερή στοιχεία. Η ακαδημία Campos Football αξιώνει αποζημιώσεις για την μεταγραφή του Ουζόχο στην Ισπανία καθώς αναφέρει πως στις 18 Φεβρουαρίου 2010, ο πατέρας του Ουζόχο, Azubuike Cletus, υπέγραψε συμβόλαιο με τον πρόεδρο της ακαδημίας, ενώ ο ίδιος ο τερματοφύλακας ολοκλήρωσε συμφωνία με την Ακαδημία Campos στις 12 Μαρτίου 2011 και εμφανίστηκε σε αγώνα στις 31 Ιουλίου 2011.

Αντίθετα, η Aspire Academy αναφέρει ότι ο Ουζόχο υπέγραψε συμφωνία δηλώνοντας ότι δεν είχε ομάδα στη Νιγηρία. Αποκαλύφτηκε επίσης ότι ο πατέρας του Uzoho, όχι μόνο υπέγραψε συμφωνία με την Aspire, αλλά είχε ετήσιο μισθό 6000 δολαρίων ενώ ο ίδιος ο Uzoho πήρε υποτροφία για πέντε χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με την Aspire η ακαδημία οφείλει ένα ποσό 3000 δολαρίων στον πατέρα του Ουζόχο ο οποίος πλέρωσε κατά λάθος μετά που ο γιός του αποφοίτησε.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα