Home TOP NEWS Ενοχλημένη με τη στάση της αστυνομίας και του ΓΣΠ η ΟΜΟΝΟΙΑ

Ενοχλημένη με τη στάση της αστυνομίας και του ΓΣΠ η ΟΜΟΝΟΙΑ


Στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ μέσω του εκπροσώπου τύπου Ανδρέα Δημητρίου εξέφρασε την έντονη ενόχληση της για τις ενέργειες της Αστυνομίας και ζήτησε να μάθει ποιος έκανε την αναγνώριση των προσώπων που συνελήφθησαν.

Αναλυτικά

«Είμαστε έντονα ενοχλημένοι με την στάση της αστυνομίας. Αυτή η στάση είναι αδιανόητη, μεγαλοποιεί τα δεδομένα, σαν να είναι καταδίωξη εγκληματιών. Είναι καταδικαστέα ακόμα κα τα χάρτινα ποτήρια, δεν έχουν θέση στα γήπεδα αυτές οι ενέργειες. Όμως, αυτό που έγινε, η διαπόμπευση των φιλάθλων μας είναι απαράδεκτη. Ήταν ενέργειες που δεν έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα κανενός».

«Αν ισχύει το θέμα για λανθασμένες αναγνωρίσεις είναι πάρα πολύ σοβαρό. Διαπομπεύτηκαν φίλαθλοι χωρίς λόγο, και με υπόδειξη ποιου έγιναν οι αναγνωρίσεις; Πρέπει να μάθουμε».

Ο Διευθυντής του ΓΣΠ ανακάλεσε τις δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες μέρες σχετικά με πρόκληση δημοσιογράφου προς τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο ντέρμπι λέγοντας σήμερα ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη γεγονός το οποίο έφερε την αντίδραση του Ανδρέα Δημητρίου. «Με αφήνει άφωνο ο κ. Φοίβος, δηλαδή βγήκε σε όλα τα ράδια της Κύπρου και μίλησε για τον δημοσιογράφο χωρίς να είναι σίγουρος; Ποιος του έδωσε την λανθασμένη πληροφόρηση και γιατί; Εγώ προσωπικά μίλησα με το ΓΣΠ την επόμενη του αγώνα για να μάθω τις ακριβώς έγινε και μου είπαν από το γήπεδο άλλα απ’ αυτά που ακούω τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκπομή μίλησε και ο εκπρόσωπος τύπου του Αποέλ Νεκτάριος Πετεβίνος ο οποίος χαρακτήρισε ως αχρείαστη την κάρτα φιλάθλου με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί ενώ αναφέρθηκε και στις τροποποιήσεις στο νόμο που δεν έγιναν ποτέ.

Αναλυτικά όσα είπε: «Η κάρτα φιλάθλου είναι απλά μια ταυτότητα, είναι εντελώς αχρείαστη. Από την στιγμή που χρειάζεται μια μέθοδο ταυτοποίησης όπως εμείς την είχαμε εφαρμόσει από το 2017, τότε εύκολα θα μπορούσαμε να βγάλουμε από την εξίσωση οποιοδήποτε τρίτο και να εξαφανίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Εμείς λέμε να διορθώσουμε όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Να αναφέρω τρία σημεία, πρώτο σε κανένα πέταλο στην Κύπρο δεν υπάρχει ταξιθεσία, δεύτερο να μας πει ο Υπουργός που βρήκε τους αριθμούς που μας ανάφερε εμείς δεν τους έχουμε και τρίτο αυτή την στιγμή υπάρχει θέμα ότι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες συνελήφθησαν κατά λάθος, το βλέπω στις ειδήσεις, αν ισχύει τότε αποτελεί φιάσκο σε σχέση με τις ταυτοποιήσεις»

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο ΡΙΚ: