Home SPORTS NEWS Έχουν την ευθιξία να παραιτούνται

Έχουν την ευθιξία να παραιτούνται


Στην Πολωνία έχουν την ευθιξία να παραιτούνται ακόμα και Υπουργοί, όταν κάτι δεν πάει καλά και αφορά τις αρμοδιότητές τους. Συγκεκριμένα, η Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Γιοάνα Μούχα, υπέβαλε την παραίτησής της στο πρωθυπουργό, μετά την αναβολή του αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 ανάμεσα στην Πολωνία και την Αγγλία!

Να θυμίσουμε πως το ματς έγινε με μια μέρα καθυστέρηση στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας, καθώς αναβλήθηκε λόγω βροχής. Αντί για τις 16 του μήνα διεξήχθη στις 17… Μόνο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η… πλημμύρα στο αγωνιστικό χώρο, καθώς το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας («Ναροντόβι Στάντιον») έχει πλέον κλειστή οροφή (μετά και την χρησιμοποίησή του για το EURO 2012), αλλά αυτή δεν έκλεισε, ενώ υπήρξαν προβλέψεις για έντονη βροχόπτωση… Να θυμίσουμε ότι η εναρκτήρια αναμέτρηση του Euro 2012 ανάμεσα στην Πολωνία και την Ελλάδα, στις 8 Ιουνίου, διεξήχθη κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά της με κλειστή την οροφή του σταδίου, επίσης λόγω δυνατής βροχόπτωσης εκείνη την ημέρα.

Η Μούχα έθεσε λοιπόν την Τετάρτη εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού της χώρας και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Αισθάνομαι πολιτικά υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση. Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι θα μιλήσει για το θέμα τόσο με την υπουργό Αθλητισμού όσο και με τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αθλητισμού (NCS), το οποίο διοικεί το στάδιο. Ο Τουσκ αναμένεται να κάνει μια δήλωση εντός της ημέρας, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την αποπομπή της Μούχα. Η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (PZPN) ανακοίνωσε ότι ο παρατηρητής της FIFA είχε ζητήσει να κλείσει η οροφή του γηπέδου μια ώρα πριν από την αρχική έναρξη του αγώνα, αλλά ενημερώθηκε από το NCS ότι αυτό δεν ήταν δυνατό, για λόγους ασφαλείας.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr