Home SPORTS NEWS Αυτή είναι η «Σιδηρά Κυρία» του ΠΑΟΚ

Αυτή είναι η «Σιδηρά Κυρία» του ΠΑΟΚ


Δεν θέλει καμία δημοσιότητα, δεν θέλει να γνωρίζουντ ίποτα γι’ αυτήν. Είναι η Μαρία Γκοντσάρεβα, η γυναίκα που απ’ ότι φαίνεται εμπιστεύεται με κλειστά μάτια ο Ιβάν Σαββίδης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η «Sportday», η Ρωσίδα οικονομολόγος έχει μόνιμη παρουσίας στις επιχειρήσεις Σαββίδη.
Η ίδια η Γκοντσάρεβα δεν θέλησε οποιαδήποτε στιγμή μέσα σε αυτούς τους δυόμισι μήνες να αναφερθεί στην παρουσία της, να δώσει συνέντευξη, να πει οτιδήποτε για το παρόν και το μέλλον της. Δεν επιθυμεί να προκύψει κανένα στοιχείο γι’ αυτήν. Είναι φανερό ότι δεν θέλει καμία δημοσιότητα…

Η Γκοντσάρεβα είναι περίπου 35 ετών και μέσα από πολλά στοιχεία προκύπτει ότι είναι ο άνθρωπος που… οικονομικά εμπιστεύεται ο Σαββίδης περισσότερο από κάθε άλλον. Είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, αυτή που τα τελευταία χρόνια βάζει σε τάξη κάθε νέα ή προβληματική επιχείρηση που αναλαμβάνει ο Σαββίδης.

Πριν από την (προβληματική) ΠΑΕ ΠΑΟΚ που ανέλαβε, είχε βρεθεί στην Ουκρανία όπου ασχολήθηκε με την Pento Pak. Πρόκειται για εταιρεία που πέρυσι αγόρασε ο Σαββίδης και δραστηριοποιείται στον τομέα των πακέτων και συσκευασίας αλλαντικών, όπως άλλωστε και η μεγάλη εταιρεία Atlantis Pak, την οποία ο Σαββίδης κατέχει στη Ρωσία.
Αφού λοιπόν έβαλε σε μία σειρά τη νέα ουκρανική εταιρεία, ανέλαβε το δύσκολο έργο να φέρει στον σωστό δρόμο και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αργότερα μπορεί και να βρεθεί σε άλλη Ηπειρο, όπου ο Σαββίδης μπορεί να δραστηριοποιηθεί, εκεί όπου μπορεί να θεωρήσει ότι υπάρχει πρόβλημα το οποίο η Μαρία μπορεί να λύσει… Τόσο πολύ την εμπιστεύεται.

Η συγκεκριμένη κυρία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από αρχές Αυγούστου όπου και συμμετείχε στους ελέγχους, αλλά και στις διαπραγματεύσεις για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τότε απέκτησε μια πρώτη ιδέα.

Από τη Δευτέρα 13 Αυγούστου πήρε θέση στην ΠΑΕ και από εκείνη την ημέρα έχει το δικό της γραφείο στην Τούμπα. Από τότε έχει νοικιάσει και σπίτι στη Θεσσαλονίκη, όπου απ’ ό,τι φαίνεται θα μείνει για λίγους μήνες ακόμη. Ολα δείχνουν ότι όπως έγινε στην Ουκρανία, όπου έβαλε σε μία τάξη τη νέα επιχείρηση του Σαββίδη και μετά αποχώρησε, έτσι θα κάνει και στον ΠΑΟΚ. Αρκετοί μέσα στην ΠΑΕ γνωρίζουν ότι ήρθε για να βοηθήσει και κάποια στιγμή θα αποχωρήσει.

Στα γραφεία φθάνει από τους πρώτους στις 09:00-09:30 και αποχωρεί αργότερα από πολλούς άλλους, μετά τις 17:30-18:00. Αν έχει τελειώσει τα ραντεβού της… Αρχικά είχε ως στόχο να ενημερώνεται για κάθε τι που κινείται μέσα ή λίγο έξω από την ΠΑΕ. Σε πρώτο πλάνο έπρεπε να μάθει όλους τους συνεργάτες και υπαλλήλους και φυσικά να ασχοληθεί με τα οικονομικά, βάζοντας όρια και μία γενική τάξη. Σε οικονομικό επίπεδο δεν γίνεται τίποτα στον ΠΑΟΚ -μα τίποτα- αν εκείνη δεν δώσει έγκριση. Αρχικά ασχολούνταν στο 100% με τα οικονομικά, εδώ και λίγες εβδομάδες έχει και επίσημα θέση στη διοίκηση, ενώ είναι και η μοναδική (μαζί με τον πρόεδρο) που έχει άμεση επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη.  Μιλάει -πέρα από ρωσικά- κι άπταιστα αγγλικά. «Καλύτερα και από τους Αγγλους», λένε άνθρωποι που συναναστρέφονται μαζί της, ενώ (μάλλον) μύθος είναι ότι ξέρει καλά ελληνικά και καταλαβαίνει όσα λέγονται γύρω της και την αφορούν.

Οσον αφορά την επικοινωνία με τους συνεργάτες της προτιμάει τα mail, ενώ καθημερινά έχει πολύωρες επαφές με έναν άνθρωπο. Πρόκειται για τον Αλκη Μαυροφρύδη, τον πρώην οικονομικό σύμβουλο της διοίκησης Ζαγοράκη, ο οποίος παραμένει σε αναβαθμισμένο ρόλο και στη νέα τάξη πραγμάτων επί Ιβάν Σαββίδη. Οι δυο τους είναι κολλητοί κι αυτή τη στιγμή παίζουν σημαντικότατο ρόλο στα κοινά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr