Home SPORTS NEWS Δέκα χρόνια γεμάτα… γλύκα

Δέκα χρόνια γεμάτα… γλύκα


Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια! Σαν σήμερα ο Αντρές Ινιέστα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα το 2002 και θέμα για τα… γενέθλια ρου διεθνούς άσου είχε και η «Elmundodeportivo». Συγκεκριμένα, στις 29/10/2002 ο Λουίς Φαν Γκάαλ είχε δώσει φανέλα βασικού στον 18άχρονο τότε νεαρό μέσο, στον εκτός έδρας αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Κλαμπ Μπριζ. «Να είσαι ο εαυτός σου», του είχε πει τότε ο Ολλανδός προπονητής.

«Πέρασαν δέκα χρόνια… Δεν θα μπορούσα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα να φανταστώ ότι τα πράγματα θα πήγαιναν τόσο καλά για μένα. Νιώθω πολύ προνομιούχος», δήλωσε ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος αυτά τα δέκα χρόνια κατέκτησε τα πάντα, ενώ ανέβηκε και στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου με την εθνική ομάδα.

Η συλλογή του συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Ευρωπαϊκά με την Ισπανία, τρία Τσάμπιονς Λιγκ λαι πέντε Πρωταθλήματα με την Μπαρτσελόνα.

Αμέτρητες και οι ατομικές του διακρίσεις. Η πιο σημαντική του όμως κατάκτηση είναι η καταξίωση στις συνειδήσεις όλων ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής. Σ’ αυτόν και στον Τσάβι στηρίζεται άλλωστε τα τελευταία χρόνια το παιχνίδι τόσο της «Μπάρτσα» όσο και της εθνικής Ισπανίας…

«Αυτός ο τύπος παίζει σαν να μοιράζει… γλυκά. Ελέγχει το παιχνίδι, πασάρει, είναι πάντα διαθέσιμος και εμφανίζεται εκεί όπου είναι αναγκαίο», είχε αναφέρει το 2005 ο Φρανκ Ράικαρντ, όντας προπονητής των «μπλαουγκράνα»! Με τον Ινιέστα να συμπληρώνει 10 χρόνια με τη φανέλα της «Μπάρτσα» γεμάτα… γλύκα!

Ο διεθνής άσος φωτογραφήθηκε για λογαριασμό της «Elmundodeportivo», με 10 χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την καριέρα του στους «μπλαουγκράνα»…

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr