Home SPORTS NEWS «Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση»

«Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση»

nioplias


Σε συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με τη Σλοβενία μίλησε ο Ομοσπονδιακός  τεχνικός Νίκος Νιόπλιας.

«Σε επίπεδο εθνικών ομάδων όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Εθνικές ομάδες έχουν πάντα στόχο τη νίκαυτός είναι ο στόχος μας στο αυριανό παιχνίδι.  Ερχόμαστε από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και καλή εμφάνιση απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα από την Ισλανδία και αυτή η νίκη μας γέμισε αυτοπεποίθηση», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τις πολλές απουσίες που υπάρχουν, απάντησε:
«Είναι κρίμα για τα παιδιά που λείπουν, όμως, είναι ευκαιρία για αυτούς που είναι εδώ. Δεν ότι καλύτερο ένα μήνα μετά από ένα καλό παιχνίδι και  μια νίκη,  να σου λείπουν οι 6 από τους 11 ποδοσφαιριστές.  Όμως, πρέπει να σταθούμε στους ποδοσφαιριστές που έχουμε μαζί μας. Αν είχαμε τόσες απουσίες πριν ένα χρόνο, θα ήμουν πολύ απογοητευμένος,  αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία με την Ομοσπονδία και τις Εθνικές Νέων και Ελπίδων, έχουμε αρκετά καλό υλικό από τις μικρότερες εθνικές. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στη αποστολή μαζί μας παιδιά από την Εθνική Νέων και την Εθνική Ελπίδων. Ετοιμάζουμε μια ομάδα τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον».
Ο Νίκος Νιόπλιας δήλωσε επίσης τα ακόλουθα:

Για την Εθνική Σλοβενίας:
«Θα βρούμε έναν αντίπαλο πληγωμένο, λόγω των κακών αποτελεσμάτων και θα πρέπει να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι αν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα.. Έχω μιλήσει κατ´ ιδίαν με όλα τα παιδιά, ειδικά τους νέους που θα παίξουν, έχουν την ικανότητα να προσφέρουν και τους είπα να είναι ο εαυτός τους. Περιμένω την Εθνική Σλοβενίας να παίξει επιθετικά αφού είναι με την πλάτη στον τοίχο». .
Για την κρισιμότητα των δυο αγώνων με Σλοβενία και Νορβηγία:
«Είναι διαφορετικά παιχνίδια, κάθε ένα έχει την αξία του. Το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Όμως, πέραν των αποτελεσμάτων, πρέπει να κοιτάμε και σαν Ομοσπονδία και σαν προπονητές τι δουλειά κάνουμε. Πιστεύω ότι  η δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στις Εθνικές μας ομάδες είναι πάρα πολύ καλή».

πηγή: cfa