Home SPORTS NEWS Και τελικά…Λίνεν

Και τελικά…Λίνεν


Σε συμφωνία με τον Έβαντ Λίνεν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ ήρθε η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ. Μετά το σίριαλ με τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο της ομάδας, το ΔΣ της “Ένωσης” ενέκρινε να δοθεί το ποσό των 150.000 ευρώ στον Γερμανό κι έτσι λοιπόν ο 59χρονος τεχνικός θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ.

Ο Λίνεν, ο οποίος θα επιστρέψει στην Ελλάδα για την 3η του θητεία, μετά τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, αναμένεται στη χώρα μας το βράδυ και στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία της ΑΕΚ στα Σπάτα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1989 στη Ντούισμπουργκ. Στη συνέχεια εργάστηκε στις Τενερίφη, Χάνσα Ροστόκ και Κολωνία. Έπειτα επέστρεψε στην Ισπανία και πάλι για την Τενερίφη για να συνεχίσει την καριέρα του σε Γκάντμπαχ και Αννόβερο.

Το 2006 ανέλαβε τον Πανιώνιο για 3 σεζόν. Στον πάγκο των “κυανέρυθρων” κάθισε συνλικά 83 φορές. Τη σεζόν 2008-9 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μόναχο 1860 και στις 18 Ιουνίου 2010 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Στους “ερυθρόλευκους” έμεινε για 47 ημέρες και πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά σε 4 ματς. Απολύθηκε μετά την ήττα από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ που σήμανε τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα προκριματκά του Europa League.

Τελευταία του δουλειά στην Αρμίνια του Μπίλεφελντ, στην οποία πήγε τον Νοέμβριο του 2010, ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς να ανανεωθεί η συνεργασία του με τη γερμανική ομάδα.

Ως προπονητής προτιμάει το 4-2-3-1, το οποίο λογικά θα προσπαθήσει να εφαρμόσει στην ΑΕΚ, όπως είχε επιχειρήσει και στον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον προπονητή Ewald Lienen για συμβόλαιο έως τις 30/6/2013 με δικαίωμα επέκτασης εως τις 30/6/2014.”

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr