Home SPORTS NEWS Με περίπατο στους “8” ο Μάρκος

Με περίπατο στους “8” ο Μάρκος

http://www.astra.com.cy/images/baghdatis_shorthair.jpg


Aναγκάζοντας τον αντίπαλό του, Αλεχάντρο Φάγια, να παραιτηθεί απ’το ματς πριν ολοκληρωθεί το double bagel, ο Μάρκος Παγδατής έβαλε πλώρη για τα προημιτελικά του If Stockholm Open συνεχίζοντας τα εξαιρετικά του αποτελέσματα στο τελείωμα της φετινής σεζόν. Τον ταλαντούχο Μπεράνκις θα αντιμετωπίσει ο Μάρκος για την είσοδο στα ημιτελικά.

Πιο εύκολη νίκη δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Μάρκος Παγδατής, στο 2ο γύρο του indoor τουρνουά της Στοκχόλμης.

 

Ο 27χρονος Κύπριος, Νο33 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε να μείνει 43 λεπτά μέσα στο κεντρικό court κατά τα οποία κυριάρχησε απόλυτα του Αλεχάντρο Φάγια, πριν ο αριστερόχειρας Κολομβιανός ρίξει λευκή πετσέτα, εγκαταλείποντας τη μάχη επικαλούμενος πρόβλημα τραυματισμού.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Παγδατής πρόβαβε να προηγηθεί με 6-0, 3-0, πραγματοποιώντας μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση τις τελευταίες εβδομάδες όπου παρουσιάζεται αγνώριστος στο tour!

Αυτός είναι ο 6ος προημιτελικός ATP World Tour για τον Παγδατή φέτος, μετά το Μπρισμπέιν, το Σίδνεϊ, το Ζάγκρεμπ, το Μόναχο και το Τόκιο.

Το Νο7 του ταμπλό στην Στοκχόλμη και πρωταθλητής της διοργάνωσης το 2009, έσωσε και τα τέσσερα break points του Φάγια στο εναρκτήριο σετ, το οποίο κατέκτησε σε 32 λεπτά, με τρία σερί breaks στο 1ο, 3ο και 5ο game.

Αφού “έσπασε” άλλες δύο φορές το σερβίς του Φάγια στο 2ο σετ, ο Κολομβιανός αποφάσισε να μην ταλαιπωρηθεί παραπάνω και προκειμένου να γλιτώσει τη “ρετσινιά” του διπλού bagel, έφυγε απ’το court, δίνοντας λίγο πιο γρήγορα τη νίκη στον Παγδατή.

Στα προημιτελικά του If Stockholm Open των 486,000 ευρώ, ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον 22χρονο Λιθουανό, Νο92 στον κόσμο, Ρικάρντας Μπεράνκις ο οποίος προέρχεται από δύο σπουδαίες νίκες με ανατροπή στο θεσμό, επί του Άλμπερτ Ράμος στην πρεμιέρα και επί του Νο4, Φλόριαν Μάιερ στο 2ο γύρο την Τετάρτη.

Αργότερα την Πέμπτη, ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, πιθανός αντίπαλος του Παγδατή στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τον Γκο Σοέντα για το 2ο γύρο.

Πηγή:tennis24.gr