Home SPORTS NEWS Οι 23 υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»

Οι 23 υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»


 

Τους 23 παίκτες που θα διεκδικήσουν το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» για το 2012 ανακοίνωσε η FIFA. Βραβείο που φέτος θα απονεμηθεί στις 7 Ιανουαρίου του 2013. Να θυμίσουμε πως η σχετική λίστα προέκυψε από τις προτιμήσεις των 209 ομοσπονδιακών προπονητών των χωρών-μελών της FIFA, των αρχηγών των εθνικών ομάδων, καθώς και 49 δημοσιογράφων του γαλλικού αθλητικού περιοδικού «France Football». Έντυπο, που θεσμοθέτησε και το βραβείο. Πριν από μερικά χρόνια τη «Χρυσή Μπάλα» έδινε το «France Football», ενώ βραβείο για τον καλύτερο της χρονιάς υπήρχε και από τη FIFA. Τελικά, έγινε… ένα με την ονομασία «Χρυσή Μπάλα»!

Με βάση τα 23 ονόματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο Λιονέλ Μέσι, νικητής στις προηγούμενες 3 εκδόσεις του βραβείου, διεκδικεί ως φαβορί την 4η σερί κατάκτηση, κάτι που δεν έχει σημειωθεί ποτέ στο παρελθόν.

Μέσα στους διεκδικητές είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, που οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που κατάφερε με τα γκολ του να αναδειχθεί η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας, σπάζοντας το σερί της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Μέσα στους «23» και οι πρωταθλητές Ευρώπης με την εθνική Ισπανίας: Τσάβι, Αντρές Ινιέστα (MVP του Euro 2012), Ίκερ Κασίγιας και Σέρχιο Ράμος.

Ως αουτσάιντερ παίζουν για το βαρύτιμο τρόπαιο ο πρωταθλητής Ιταλίας με τη Γιουβέντους και MVP της «σκουάντρα ατζούρα» (έφτασε στον μεγάλο τελικό) στο EURO 2012, Αντρέα Πίρλο και ο αρχισκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ Ρανταμέλ Φαλκάο!

Στις 29 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί με αλφαβητική σειρά η τελική τριάδα, η οποία θα διεκδικήσει την ύψιστη ατομική ποδοσφαιρική διάκριση και το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί στο gala της FIFA στη Ζυρίχη, στις 9 Ιανουαρίου του 2013.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα είναι οι ομάδες με τους περισσότερους υποψήφιους για τη «Χρυσή Μπάλα» με έξι και πέντε αντίστοιχα… Να αναφέρουμε ακόμα πως 12 παίκτες από την περσινή λίστα των 23, βρίσκονται και στη φετινή.

Η λίστα των 23 ποδοσφαιριστών
Σέρχιο Αγκουέρο (Αργεντινή, Μάντσεστερ Σίτι)
Μάριο Μπαλοτέλι (Ιταλία, Μάντσεστερ Σίτι)
Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία, Γιουβέντους)
Σέρχιο Μπουσκέτς (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού, Τσέλσι – Σανγκάι Σενχούα)
Ρανταμέλ Φαλκάο (Κολομβία, Ατλέτικο Μαδρίτης)
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία, Μίλαν – Παρί Σεν Ζερμέν)
Αντρές Ινιέστα (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Μανουέλ Νόιερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)
Νέιμαρ (Βραζιλία, Σάντος)
Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Ζεράρ Πικέ (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Αντρέα Πίρλο (Ιταλία, Γιουβέντους)
Σέρχιο Ράμος (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού, Μάντσεστερ Σίτι)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Ολλανδία, Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Τσάμπι Αλόνσο (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Τσάβι (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr