Home SPORTS NEWS Παιχνίδι… με «άσους» και OVER!

Παιχνίδι… με «άσους» και OVER!


 

Γράφει ο «Εξάσφαιρος»

Τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ παίζονται όλα μονά αποδεκτά την Τετάρτη και αυτό έχει τη δική του… μαγεία! Στην «εξάδα» μας θα βάλω πέντε αγώνες από την κορυφαία διοργάνωση την ηπείρου μας σε επίπεδο συλλόγων, καθώς και ένα παιχνίδι από τις ρεβάνς για τη φάση των «16» στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Με το κουπόνι να έχει αγώνες από τα πρωταθλήματα της Βραζιλίας, της Αμερικής (MLS) και της Τσάμπιονσιπ…

Στο σύστημά μας θα ποντάρω σε «άσους» και OVER, ενώ ακολουθεί και η ενότητα «Υπάρχουν και άλλα» με ακόμα πέντε προτάσεις. Πάμε να δούμε τις επιλογές μας…

Στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ζενίτ, μετά τις δυο ήττες με 0-3 στη Μάλαγα και 2-3 εντός από τη Μίλαν, δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες. Υποδέχεται την Άντερλεχτ και ακολουθεί το ματς στο Βέλγιο με την ίδια, ποντάροντας σε ανάκαμψη… Η γηπεδούχος λύνει σιγά, σιγά τα όποια προβλήματα είχε και είναι σε ανοδική τροχιά. Στο πρωτάθλημά της μετράει δυο σερί νίκες. Η ρωσική ομάδα διαθέτει τους παίκτες για να σκοράρει. Θα κοιτάξει από την αρχή να επιβάλλει τον ρυθμό της. Η γηπεδούχος έχει πάντως δεχτεί οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος στην έδρα της. Κρατάω ότι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι (τεχνικός της Ζενίτ) έχει 8Χ8 κόντρα σε ομάδες από το Βέλγιο.
Η φιλοξενούμενη πήρε 0-0 από τη Μίλαν εκτός, αλλά προέρχεται από ήττα με 0-3 εντός από τη Μάλαγα, σε ματς που έδειξε πως θέλει ακόμα πολλά… ψωμιά! Στο βελγικό πρωτάθλημα είναι πρώτη, μαζί με τη Κλαμπ Μπριζ, αλλά εκτός έχει… αδυναμίες (2-3-1). Θυμίζω ότι στα προκριματικά μπορεί να πέρασε την Εκράνας εύκολα, αλλά με την ΑΕΛ ζορίστηκε πολύ. Η Άντερλεχτ έχει πάντως απολογισμό 5-1-2 στα οκτώ τελευταία στην Ευρώπη μακριά από την έδρα της, ενώ έχει σκοράρει στα έξι από αυτά. Μπορεί να σκοράρει… «Σημαδεύω» τον «άσο» με απόδοση 1,40 και το OVER με τιμή 1,60.

Η Πόρτο έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα αξιόπιστο και καλό πρόσωπο στον 1ο όμιλο. Οι «δράκοι» έχουν κάνει το 2Χ2 (2-0 εκτός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και 1-0 εντός την Παρί). Απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου μπορούν να νικήσουν και να πραγματοποιήσουν σημαντικό βήμα πρόκρισης. Η Πόρτο δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα φετινά ματς στο «Ντραγκάο». Σκοράρει εντός και στα 13 τελευταία της ευρωπαϊκά ματς στην έδρα της έχει εννιά GOAL και ισάριθμα OVER. Η γηπεδούχος με ομάδες από την Ουκρανία έχει ρεκόρ 6-1-1.
Από την πλευρά της, η ουκρανική ομάδα ενισχύθηκε φέτος ενώ δεν θα έχει στον πάγκο της τον νέο της προπονητή, τον Όλεγκ Μπλαχίν, που συνεχίζει να έχει πρόβλημα με την υγεία του. Η Ντανιμό από την αρχή της σεζόν έχει προβλήματα. Στον όμιλο συνετρίβη στη πρεμιέρα με 1-4 στο Παρίσι, και νίκησε 2-0 τη Ντιναμό Ζάγρεμπ εντός. Στα προκριματικά έβγαλε εκτός τη Φέγενορντ με δυο νίκες (2-1 εντός και 1-0 εκτός) και δύσκολα τη Γκλάντμπαχ (νίκη εκτός με 3-1 και ήττα εντός με 1-2). Στο πρωτάθλημα είναι ήδη 12 βαθμούς πίσω από τη Σαχτάρ έχοντας γνωρίσει τέσσερις ήττες. Σημειώνω ότι στο Τσάμπιονς ΛΙΓΚ έχει έξι OVER στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας. Στα 11 τελευταία της σε όλες της διοργανώσεις μετράει οκτώ GOAL. Αυτό σημαίνει ότι πετυχαίνει, αλλά και δέχεται γκολ. Το αξιοσημείωτο είναι πως στα πέντε τελευταία της σε φάση ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ εκτός δεν έχει νικήσει. Τελευταίο της… τρίποντο είναι όμως κόντρα στην Πόρτο με 1-0 στις 21/10/2008! Περιμένω οι «δράκοι» να έχουν τον πρώτο λόγο. Επιλέγω τον «άσο» στο 1,45.

Για τον ίδιο όμιλο, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μετά τις δυο πρώτες ήττες (0-2 εντός από την Πόρτο και με το ίδιο σκορ στο Κίεβο από τη Ντιναμό), αν θέλει να ελπίζει σε κάτι… καλό στον συγκεκριμένο όμιλο θα πρέπει να κερδίσει… κάτι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η γηπεδούχος έχει παίξει και δυο προκριματικούς γύρους και τα τρία από τα τέσσερα εντός παιχνίδια της ήρθαν OVER. Εντός και πετυχαίνει και δέχεται γκολ. Τα πέντε από τα εννιά φετινά της γκολ στην έδρα σε ευρωπαϊκά ματς έχουν μπει στο δεύτερο ημίχρονο. Τα τέσσερα από τα πέντε γκολ που έχει δεχτεί στο «Μάκσιμιρ» σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος. Στο πρωτάθλημά της είναι πρώτη με απολογισμό 9-2-1.
Η Παρί (νίκησε στην πρεμιέρα με 4-1 τη Ντιναμό Κιέβου εντός), μετά την ήττα της με 0-1 εκτός από την Πόρτο πάει για αποτέλεσμα στην Κροατία και με την ψυχολογία στα ύψη, καθώς είναι πλέον πρώτη στο Σαμπιονά… Μπορεί να σκοράρει και με την συμπεριφορά που έχει δείξει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αμυντικά. Μ’ ελκύει το OVER με απόδοση 1,75!

Στον 2ο όμιλο, όλοι στον Ολυμπιακό τονίζουν πως θέλουν αποτέλεσμα στο Μονπελιέ για να ελπίζει η ελληνική ομάδα σε πρόκριση. Εν αντιθέσει με το Σαμπιονα, στο Τσάμπιονς Λιγκ η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει βγάλει καλό πρόσωπο, τόσο με την Άρσεναλ εντός (έχασε με 1-2) όσο και με τη Σάλκε εκτός (2-2), έχοντας φέρει δυο OVER. Η άμυνά της έχει αδυναμίες, όπως έχει δείξει και στο πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός μπορεί να σκοράρει… Η Μονπελιέ έχει δεχτεί γκολ στα 11 από τα 12 παιχνίδια της φέτος. Τα τέσσερα από τα έξι τελευταία της επίσημα κυμάνθηκαν στο «2-3γκολ». Θυμίζω πως η ελληνική ομάδα έχει δυο ήττες με OVER (1-2 εντός από τη Σάλκε και 1-3 στο Λονδίνο από την Άρσεναλ). Ο Ολυμπιακός έχει παίξει φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη εκτός έδρας τέσσερα ματς και τα τρία ήρθαν OVER και GOAL. Ποντάρω στο OVER με τιμή 1,75!

Στον 4ο όμιλο, η Ντόρτμουντ έχει δύσκολο έργο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας έχει… προβλήματα μέχρι στιγμής και λόγω κάποιων απουσιών της. Μόνο με Σίτι εκτός και Γκλάντμπαχ (5-0) έχει παίξει πραγματικά καλά. Η γηπεδούχος προέρχεται από ήττα με 1-2 στο ντέρμπι με τη Σάλκε, αλλά στον όμιλο είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Νίκησε 1-0 τον Άγιαξ εντός, ενώ στο Μάντσεστερ έφερε 1-1, σε αγώνα με σούπερ εξέλιξη και ρυθμό, με τη Ντόρτμουντ να δημιουργεί φάσεις και για άλλα γκολ, πριν ισοφαριστεί. Σημειώνω ότι στα δυο ματς στον όμιλο, η Ντόρτμουντ έχει κάνει 40 τελικές, (οι 25 εντός εστίας), αλλά έχει μόνο δυο γκολ. Η Ρεάλ (έχει απουσίες στην άμυνα) έχει δυο νίκες με OVER (3-2 εντός τη Σίτι και 4-1 εκτός του Άγιαξ) και θέλει το 3Χ3 για να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης… Να σας αναφέρω ότι σε 12 παιχνίδια φέτος, η Ρεάλ μόνο σε τρία δεν έχει δεχτεί γκολ. Επίσης, μόλις σ’ ένα δεν έχει σκοράρει. Στα 10 τελευταία της εκτός έδρας στην Ευρώπη μετράει 6-3-1. Έχει να μην σκοράρει 13 αγώνες. Το OVER πληρώνει 1,45!

Η Σάο Πάολο πήρε 1-1 από την Λίγκα Λόχα στον Ισημερινό στο πρώτο ματς για τους «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα και στην έδρα της έχει προβάδισμα για να «σφραγίσει» το εισιτήριο. Στο πρώτο ματς οι Βραζιλιάνοι ήταν πάντως τυχεροί και πέρασαν δύσκολες στιγμές. Στο πρωτάθλημα προέρχονται από ήττα με 0-1 από τη Φλαμένγκο εκτός, σε αγώνα που αστόχησε σε πέναλτι στο 30’. Στη λίγκα πριν από το τελευταία της ματς ήταν πάντως για επτά αγώνες αήττητη (6-1-0) και έτσι έχει περάσει στην 4η θέση και έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο Κόπα Σουνταμερικάνα φέτος έχει μια πρόκριση κόντρα στην Μπαΐα με δυο νίκες με 2-0. Η Λιγκα Λόχα έχει κάνει πολύ καλή πορεία στην πρώτη της παρουσία στα διεθνή κύπελλα και θα τα παίξει όλα για όλα… Πάει, άλλωστε, με… δάφνες στον συγκεκριμένα αγώνα, αφού στον προηγούμενο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα απέκλεισε την Νασιονάλ (ήττα με 0-1 εντός και νίκη με 2-1 εκτός). Νωρίτερα, απέκλεισε και τη Μονάγκας με δυο νίκες (2-0 εκτός και 4-2 εντός). Στο πρωτάθλημά της είναι προτελευταία (3-3-8) και δέχεται γκολ. Η Σάο Πάολο δύσκολα θα αφήσει… περιθώρια στην αντίπαλό της. Γι’ αυτό τον λόγο ο «άσος» πληρώνει χαμηλά και μόλις 1,20. Θα ποντάρω και στο OVER (1,55), σημείο που έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες, ειδικά αν σκοράρει και η φιλοξενούμενη…
Στο Κόπα Λιμπερτδόρες ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και το δεύτερο ματς, τότε οδηγούμαστε απευθείας στα πέναλτι…

Η ΕΞΑΔΑ ΜΑΣ
150 ΖΕΝΙΤ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1/OVER 1,40/1,60
154 ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ OVER 1,75
155 ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ OVER 1,75
156 ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ OVER 1,45
157 ΠΟΡΤΟ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ 1 1,45
162 ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ-ΛΙΓΚΑ ΝΤΕ ΛΟΧΑ OVER/1 1,55/1,20

«Υπάρχουν και άλλα…»
****Πέντε ματς χωρίς νίκη (0-3-2) έχει μείνει η Μπλάκμπερν, τέσσερα από την ημέρα που έδιωξε τον Κιν από τον πάγκο της. Πάει για ένα ακόμα παιχνίδι με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο της και δεν θέλει να χάσει την επαφή της με τις πρώτες θέσεις. Στόχος της να επιστρέψει στις νίκες εντός, κόντρα στη Σέφιλντ Γουέν. Σημειώνω πως τα «ρόδα» έχουν συνολικά 4-5-2 και στην έδρα τους δεν έχουν φέρει ισοπαλία (εντός 3-0-2 και εκτός 1-5-0). Στο «σπίτι» της έχει φέρει σε πέντε αγώνες, τρία OVER. Μπορεί να σκοράρει, αλλά και στην άμυνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη… Από την άλλη, η φιλοξενούμενη δεν έχει νικήσει σε οκτώ αγώνες (0-2-6). Έχει δεχτεί γκολ και στα 11 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχοντας φέρει μάλιστα οκτώ OVER. Η φιλοξενούμενη είναι στη ζώνη υποβιβασμού, θέλει πόντους, αλλά εκτός έχει αδυναμίες (0-2-3) και έχει φέρει 4/5 OVER!
158 ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. OVER 1,55

****Η Ουν. Κατόλικα νίκησε στη Χιλή στην Ατλ. Γκοϊανιένσε με 2-0 στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες και τώρα θα παίξει στη Βραζιλία με στόχο να υπερασπιστεί το προβάδισμα που έχει… Η γηπεδούχος έχει ρίξει πλέον όλο το βάρος στην συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα το πήρε απόφαση ότι έχει υποβιβαστεί… Με τη Σπορτ Ρεσίφε αγωνίστηκε με αλλαγές, έχασε πέναλτι στο 21’ και ηττήθηκε με 0-1! Στο Κόπα Σουνταμερικάνα απέκλεισε την Φιγκεϊρένσε με 4-2 στα πέναλτι στο δεύτερο παιχνίδι, εκτός έδρας. Τα δυο παιχνίδια έληξαν με 1-1. Η Ουν. Κατόλικα δεν έχει σταθερή εικόνα και στο πρωτάθλημά της είναι εννιά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Στο Κόπα Σουνταμερικάνα απέκλεισε την Μπλούμινγκ (1-1 εκτός και 3-0 εντός) και την Ντεπ. Τολίμα (νίκη με 2-0 εκτός και ήττα με 1-3 εντός). Θα κοιτάξει να μην χάσει στην έδρα της Ατλ. Γκοϊανιένσε, η οποία δεν είναι και στα καλύτερά της, μετά και την κακή πορεία της στο πρωτάθλημα.
159 ΑΤΛΕΤ. ΓΚΟΪΑΝΙΕΝΣΕ-ΟΥΝ. ΚΑΤΟΛΙΚΑ Χ 3,30

****Βάσκο Ντα Γκάμα και ιντερνασιονάλ δεν είναι στην καλύτερη περίοδο και με την εικόνα που έχουμε τώρα, η γηπεδούχος έχει περισσότερες ελπίδες για να μπει στην πρώτη τετράδα. Η γηπεδούχος προέρχεται από τρεις σερί ήττες και βρίσκεται στο -5 από τη Σάο Πάολο (έχασε με 0-1 εκτός από τη Φλαμένγκο) και την 4η θέση. Μπορεί να μην έχει τους επιθετικούς Τενόριο, Αλεξάντρο, οι οποίοι είναι τραυματίες, αλλά μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να σκοράρει. Εντός μετράει 9-2-4. Η φιλοξενούμενη μετράει δυο συνεχόμενες ήττες και έμεινε στο -10 από την 4η θέση. Στον τελευταίο της αγώνα έχασε, μάλιστα, με 2-3 από τη Φιγκεϊρένσε (μάχεται για την σωτηρία της). Η Ιντερνασιονάλ έχει πάντως επιστροφές. Η παράδοση από το 2008 δείχνει τρεις σερί «άσους». Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο για την γηπεδούχο και παρά τα προβλήματα της μπορεί να νικήσει…
160 ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ-ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ 1 2,00

****Με πολλή τύχη η Γκρέμιο πήρε τη νίκη με 1-0 στον Ισημερινό στο πρώτο ματς για τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες κόντρα στη Μπαρτσελόνα (είχε πολλές ευκαιρίες και έπαιζε και με παίκτη παραπάνω από το 60’). Τώρα, η βραζιλιάνικη ομάδα, και με το γήπεδό της γεμάτο, μπορεί να φτάσει σε δεύτερη επιτυχία και να… σφραγίσει την πρόκριση στους «8», φάση στην οποία ξέρει πως την περιμένει η Μιγιονάριος από τη Κολομβία. Να θυμίσω πως η Γκρέμιο στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας είναι στην 3η θέση και για εννιά αγώνες αήττητη (3-6-0). Στο 0-0 με τη Κοριτίμπα εντός, έβγαλε πάντως κούραση. Η Κοριτίμπα είναι η ομάδα που απέκλεισε πάντως η Γκρέμιο στη διοργάνωση, καθώς τη νίκησε με 1-0 εντός, ενώ έχασε με 2-3 εκτός. Η ομάδα από τον Ισημερινό είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της χώρας της. Στο Κόπα Σουνταμερικένα απέκλεισε πρώτα την Ντεπ. Τάτσιρα (0-0 εκτός και 5-1 εντός) και στη συνέχεια την Κομπρελόα (0-0 εκτός και 4-3 εντός). Η Γκρέμιο, αφού κατάφερε να μην χάσει στον Ισημερινό, νομίζω πως δεν θα χάσει την ευκαιρία για να πάρει εντός νέα νίκη και έτσι να προκριθεί…
161 ΓΚΡΕΜΙΟ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΠ. ΚΛ. 1 1,30

****Το κουπόνι έχει και το ματς Κάνσας-Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα του MLS, πρωτάθλημα στο οποίο ολοκληρώνεται η κανονική περίοδο (θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ). Η γηπεδούχος θέλει έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά στην Ανατολή. Είναι για 11 αγώνες αήττητη (6-5-0) και στην έδρα της μετράει 9-4-3. Η φιλοξενούμενη (εκτός 3-4-9) είναι αδιάφορη, αλλά σκοράρει. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πέντε τελευταία της έχει τρεις νίκες και έχει φέρει τέσσερα OVER. Στον πρώτο γύρο η Φιλαδέλφεια νίκησε με 4-0. Ο «άσος» πληρώνει χαμηλά, και έτσι λέω, με βάση τα παραπάνω στοιχεία, να ρισκάρω με OVER…
164 ΚΑΝΣΑΣ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ OVER 1,85

****Ποντάρεται η Μάλαγα στο εξωτερικό (στον ΟΠΑΠ έπεσε στο 1,80 από 1,90), κόντρα στη Μίλαν για τον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέπετε, οι δυο ομάδες έχουν αντίθετη… φορά στη φόρμα! Οι «ροσονέρι» έχουν κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με πέντε ήττες σε οκτώ ματς. Η γηπεδούχος τα πάει καλά στο πρωτάθλημα, ενώ και στον όμιλο έχει 2Χ2 με 3-0 κόντρα σε Ζενίτ (εντός) και Άντερλεχτ (εκτός). Θυμίζω όμως ότι η Μίλαν δεν έχει χάσει στον όμιλο (0-0 εντός με την Άντερλεχτ και νίκη με 3-2 στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στη Ζενίτ). Όπως σας είπα ο «άσος» έπεσε στο 1,80 από 1,90, ενώ το «Χ» ανέβηκε στο 3,25 από 3,15, ενώ το «διπλό» παίζεται στο 3,50 από 3,40!

****Οι προτάσεις μας, κάνοντας παιχνίδι με τα… γκολ μας πλήρωσαν την Τρίτη. Συγκεκριμένα, στην ενότητα «Υπάρχουν και άλλα» πέρασαν:
*Το OVER (1,70) στο Σαχτάρ-Τσέλσι (2-1).
*Το GOAL (1,45) και το «2-3γκολ» (1,85) στο Ίπσουϊτς-Ντέρμπι (1-2).
*Το OVER (1,55) και ο «άσος» (1,55) στο Κάρντιφ-Γουότφορντ (2-1).
*Το OVER (1,65) στο Στίβενεϊτζ-Πόρτσμουθ (2-1).
*Το OVER (1,55) στο Ρόδεραμ-Μόρκαμ (2-1).
*Το GOAL (1,55) στο Τσέλτεναμ-Πλίμουθ (2-1).
*Το «Χ» (3,15) στο Ντάγκεναμ&Ρεντ-Έξετερ (1-1).
*Ο «άσος» (1,30) στο Γκοΐας-Άσα (4-0).
Στην «εξάδα» μας πιάσαμε τα OVER στα Μάντσεστερ Γιουν.-Μπράγκα (3-2), Σέρο Πορτένιο-Κολόν Σάντα Φε (2-1) με τιμές 1,55 και 1,80, αλλά και ο «άσος» (από 1,75 έπεσε στο 1,55) στο Λος Μιγιονάριος-Παλμέιρας (3-0).

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες σας…

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη στήλη μας και στο Facebook στη σελίδα Εξάσφαιρος (pamesports.gr)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr