Home SPORTS NEWS Πρώτη νίκη για τη Ζενίτ (video)

Πρώτη νίκη για τη Ζενίτ (video)


Με γκολ του Αλεξάντερ Κερζακόφ, η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο champions league, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Άντερλεχτ. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ρώσου επιθετικού ύστερα απο 9 εμφανίσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το 200ο στην καριέρα του.

Το ματς ξεκίνησε υπο ισχυρή βροχόπτωση κάτι που δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες τον ποδοσφαιριστών. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και το θέαμα κακό. Οι Βέλγοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον Γιοβάνοβιτς να αστοχεί απο πλεονεκτική θέση. Η Ζενίτ επέζησε απο την πίεση που δεχόταν στα πρώτα λεπτά και απάντησε με ένα φάουλ του Χουλκ που έφυγε δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Προτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άντερλεχτ κηνύγησε ακόμα πιο πολύ το γκολ και γινόταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο η είσοδος του Μπιστρόφ άλλαξε την εικόνα της Ζενίτ. Ο ίδιος κέρδισε το φάουλ απο το οποίο η ομάδα του κέρδισε το πέναλτι. Οι Ρώσοι το εκτέλεσαν γρήγορα, ο Ανιουκόφ ξέφυγε απο τον Γιοβάνοβιτς με τον Σέρβο να τον ρίχνει εντός περιοχής. Ο Κερζάκοφ το εκτέλεσε και έγραψε το 1-0. Απο εκεί και έπειτα η άμυνα της Άντερλεχτ άνοιξε αφού ανέβηκε για την ισοφάριση και οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο. Όμως η… μανία του Χουλκ να μην δίνει τη μπάλα σε αμαρκάριστους συμπαίκτες του κράτησε το σκορ στο φτωχό 1-0.

Δείτε το γκολ του Κερζακόφ: 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr