Home SPORTS NEWS Της μαγείας το …κάγκελο!

Της μαγείας το …κάγκελο!


Υπό το βλέμμα του χαμογελαστού και συγκινημένου Ζιοβάνι ο Ολυμπιακός έκανε το πιο μεστό παιχνίδι της εφετινής σεζόν και συνδύασε για πρώτη φορά θέαμα και ουσία για το 4-0 εναντίον της Ξάνθης.

Γράφει ο Παναγιώτης Βουγιούς

Ναι, το απόλυτο καλά κρατεί (7Χ7) αλλά αυτό το απόγευμα Σαββάτου πραγματικά υπήρχε πιο ουσιαστικός λόγος να κατηφορίσει κάποιος στο Φάληρο και να αποχωρήσει χαμογελαστός και κυρίως γεμάτος από όσα διαδραματίστηκαν στο Γ. Καραϊσκάκης. Λες και ήταν αυτοί που δέχθηκαν το άγγιγμα του Βραζιλιάνου Μήδα (λέγε τον Ζιοβάνι) ότι έπιασαν μετά το 30 έγινε χρυσάφι. Έτσι η …,μαγεία που έιχαν προαναγγείλει από την ΠΑΕ πήρε σάρκα και οστά σε μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη για την επιστροφή του μάγου και την εμφάνιση (επιτέλους) στον αγωνιστικό χώρο του νέου Ολυμπιακού που για 60 λεπτά έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας (για πρώτη φορά) στο έπακρο όσους βρέθηκαν στον Πειραιά. Τακουνάκια, ποδιές (!), υπέροχες φάσεις και 4 γκολάρες είχε το μενού. Πού να φανταστεί κανείς ότι αυτό ήταν ένα ματς που άρχισε στραβά για τους γηπεδούχους;

Ανώτερη η Ξάνθη τα πρώτα 20 λεπτά στο Φάληρο υποχρέωσε τους πρωταθλητές στο απόλυτο μηδέν δημιουργικά. Η ομάδα του Κωστένογλου έκλεισε υποδειγματικά τους χώρους με πολλά τρεξίματα και πρέσινγκ κυνηγώντας τις μπάλες που θα της επιτρέψουν να βγει μπροστά. Απείλησε με τον Μαρσελίνιο (1′) και με τον Πλατέλλα (22′) και είχε την τεράστια φάση στο με τον Καζούμπα να κάνει απογοητευτικό πλασέ στο 33′. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να βγάλει τετ α τετ τον Μασάντο με τον Βιβιανί να λέει όχι στο σουτ του Πορτογάλου. Χρειάστηκε να επιστρατεύσει τσαμπουκά, δύναμη και περισσότερη διάθεση ο Ολυμπιακός – γενικά να παίξει καλύτερα – για να νικήσει στο πρώτο μέρος μία ομάδα που παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στο Καραϊσκάκη συγκριτικά με τα έως τώρα δείγματα γραφής των ακριτών. Με τους Χολέμπας και Αμπμντούν να οργώνουν στα άκρα και τον Φουστέρ να τρέχει ασταμάτητα οι πρωταθλητές ανέβασαν στροφές. Ωστόσο ευτύχησαν να προηγηθούν από μία στημένη φάση με τον Μανωλά να πηδά ψηλότερα από όλους και να νικά με το κεφάλι τον Βιβιανί στο 37′ σημειώνοντας το παρθενικό του τέρμα με την ερυθρόλευκη.

Λέμε συχνά ότι «ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα». Μπορεί να είναι μια λανθασμένη άποψη υποτιμητική για τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά η εικόνα ήταν ακριβώς αυτή στο Καραϊσκάκη στο δεύτερο μέρος. Από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι ξύπνησαν και είδαν το ματς με διαφορετικό μάτι τελείωσαν οι βλέψεις της Ξάνθης στο γήπεδο και άρχισε το …σόου. Το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο για Χολέμπας (51′) και Τζεμπούρ (54′ 63′) με το δεύτερο του Αλγερινού να το ζηλεύει και ο μάγος Ζιοβάνι που χαμογελούσε από τη σουίτα για τον οίστρο και την θετική αύρα που μεταλαμπάδευσε στους ποδοσφαιρικούς επιγόνους του.

Με την είσοδο των Μήτρογλου και Τοροσίδη (αλλά και το ντεμπούτο του Βλαχοδήμου 78′) συνέχισε να είναι επιθετικός να δημιουργεί φάσεις με καλύτερη το δοκάρι του Μήτρογλου (85′) ωστόσο ο δείκτης παρέμεινε καρφωμένος στο “4” για να θυμίζει κάτι από τα παλιά όταν η …βελόνα σταματούσε στο συγκεκριμένο αριθμό με τον Ζιοβάνι πρωταγωνιστή (και σκόρερ).

Αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το Καραϊσκάκη έχει αδειάσει όχι όμως και η “Θύρα 7”. Οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας έχουν μείνει να τραγουδούν εκστασιασμένοι και μάλλον θα είναι εκεί για πολύ ώρα. Ζητούν την επιστροφή των παικτών από τα αποδυτήρια για αποθέωση…

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr