Home SPORTS NEWS Τους χόρεψε Gagnam Style ο Φέτελ

Τους χόρεψε Gagnam Style ο Φέτελ


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θριάμβευσε στο γκραν πρι της Ν. Κορέας και πανηγύρισε την 25η νίκη της καριέρας του. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών αφήνοντας πίσω του τον Αλόνσο που εδώ τερμάτισε 3ος. Ο Μαρκ Γουέμπερ ολοκλήρωσε το 1-2 της Red Bull που σε ακόμα έναν αγώνα ήταν άπιαστη θυμίζοντας περσινές εμφανίσεις.

Ο Φέτελ πήρε το προβάδισμα απο την πρώτη στροφή του αγώνα και την κράτησε εκεί μέχρι το τέλος του. Με συνεχόμενους ταχείς γύρους, 11 τον αριθμό, έφτιαξε μια διαφορά της τάξης των 12 δευτερολέπτων απο τον μεγάλο του αντίπαλο. Αν και στο τέλος είχε κάποια μικρά θέματα με τα ελαστικά του, τελικά δεν πιέστηκε και πήρε μια άνετη νίκη.

Ο Μαρκ Γουέμπερ έπαιξε ωραία το ρόλο του δεύτερου οδηγού και οριοθετούσε την απειλή του Αλόνσο. Έτσι τουλάχιστον θα έλεγε το πλάνο, μόνο που αυτή η απειλή που περίμαν οι κόκκινοι ταύροι δεν ήρθε απο τον Ισπανό. Ο Αλόνσο έδειξε αδύναμος στο να πιέσει για κάτι παραπάνω απο την 3η θέση και έτσι αρκέστηκε σε αυτή.

Ωστόσο θα πρέπει να προβληματιστεί απο την επίδοση και το ρυθμό του Μάσα μέσα στον αγώνα, που μερικές φορές ήταν εφάμιλλος του Φέτελ. Ευτυχώς για εκείνον, ο Βραζιλιάνος πήρε εντολές και παρέμεινε στην 4η θέση. Ο Μάσα πάντως θύμισε τις παλιές καλές μέρες του 2008 και σε αυτό ίσως να βοήθησε και η είδηση της ανανέωσης του συμβολαίου του την επόμενη εβδομάδα.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ράικονεν, Χούλκενμπεργκ, Γκροζάν, Ρικιάρντο, Βερν και Χάμιλτον. Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Βαθμολογία οδηγών:

1. Φέτελ 215
2. Αλόνσο 209
3. Ράικονεν 167
4. Χάμιλτον 153
5. Γουέμπερ 152

Βαθμολογία Κατασκευαστών:

1. Red Bull 367
2. Ferrari 290
3. McLaren 284
4. Lotus-Renault 255
5. Mercedes 136

Διαβάστε το Live του αγώνα

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr