Home SPORTS NEWS Φερέιρα: «Φανταστική τακτική»

Φερέιρα: «Φανταστική τακτική»


Φανταστική χαρακτήρισε την τακτική του Παναθηναϊκού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός βρήκε μόνο θετικά στο Τριφύλλι από την εμφάνισή του ενώ έκανε παράπονα για τον τρόπο που γράφονται οι κριτικές αγώνων!

Σε ερώτηση τι γεύση του αφήνει το αποτέλεσμα, ο Φερέιρα είπε μονολεκτικά «ξηρή». Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα θετικά και τα αρνητικά που εντόπισε στον Παναθηναϊκό. «Η Λάτσιο είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολύ έμπειρους παίκτες και ως προς την τακτική ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική. Εμείς μελετήσαμε τη Λάτσιο, ξέραμε τις κινήσεις τους και σε άμυνα και σε επίθεση γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να επιτίθεσαι και θα έλεγα ότι στα θετικά για μας είναι ότι ελέγξαμε την επιθετικότητα της Λάτσιο. Άρα από αμυντικής πλευράς είμαι ικανοποιημένος. Οι δύο στόπερ μας είναι 22 ετών, ποτέ δεν έπαιξαν σε διεθνή διοργάνωση, στο κέντρο είχαμε κάποιες δυσκολίες γιατί μας λείπει εμπειρία και ιδιαίτερο βάρος και χρησιμοποίησα τον Φουρλάνο γιατί ξέραμε ότι η Λάτσιο διαθέτει 3-4 παίκτες μεγάλης ποιότητας. Όσο περνούσε ο χρόνος αξιοποιήσαμε τους πιο γρήγορους δηλαδή τον Λάζαρο, τον Σισοκό, τον Κουίνσι και στα τελευταία 20 λεπτά ήμασταν σαφώς ανώτεροι από τη Λάτσιο. Κανείς δεν ξέρει μέχρι να ξεχαστεί αυτός ο αγώνας εάν τελικά η Λάτσιο οπισθοχώρησε ή εάν ο Παναθηναϊκός ανάγκασε τη Λάτσιο να αμυνθεί. Είχαμε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες για γκολ από τη Λάτσιο. Δεν κερδίσαμε τον αγώνα εξαιτίας μικρών λεπτομερειών. Από τακτικής πλευράς απαντήσαμε με φανταστικό τρόπο, οι παίκτες έβλεπαν τι έπρεπε να κάνουν. Υπάρχουν σαφείς βελτιώσεις ως προς τους παίκτες μας και θα έπρεπε να ήμασταν πιο χαρούμενοι. Μετά από όλο αυτό το διάστημα δουλειάς πιστεύω ότι τα μάτια θα δουν το προϊόν της δουλειάς μας. Αξίζαμε να είχαμε κερδίσει τον αγώνα. Γι’ αυτό είπα ότι η γεύση μου είναι ξηρή. Επιτρέψτε μου να πιω λίγο νερό», ήταν η απάντησή του.

Για το αυτογκόλ του Σεϊταρίδη ζήτησε να μην τον… σκοτώσουν οι δημοσιογράφοι. «Δεν θα κάνω σχόλιο σχετικά με το αυτογκόλ. Αν ήταν άξιο παρατήρησης θα το είχα κάνει. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και ελπίζω να μην σκοτώσετε τον συγκεκριμένο παίκτη. Και αν λέω κάποιες στιγμές ότι έχουμε ατυχία, αυτές οι στιγμές είναι χαρακτηριστικές», υπογράμμισε.

Ακολούθως εξέφρασε τα παράπονά του για τις δημοσιογραφικές κριτικές. «Η κάθε προπόνηση έχει βασικό στόχο να βελτιώσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Όταν η απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή είναι καλύτερη τότε συνολικά οι ομάδες έχουν καλύτερη απόδοση. Αν όλοι εσείς σκεφτόσασταν όλα τα θέματα που αντιμετωπίσαμε από την αρχή, θα βλέπατε ότι πάμε καλύτερα. Όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά, δύσκολα βλέπετε αυτό το σκεπτικό. Ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσουν σημαντικοί παίκτες για να μας δώσουν ένταση και ρυθμό. Στα δύσκολα πρέπει να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις. Όταν γράφετε για τον Παναθηναϊκό αναλύετε με βάση το αποτέλεσμα. Όμως εάν το αποτέλεσμα με την Τότεναμ ήταν 0-1 θα αναλύατε με βάση το αποτέλεσμα. Ομοίως με τον Άρη. Όταν ισοφαρίστηκε η ομάδα, ξεχάστηκε η καλή απόδοση της ομάδας και πήγατε βάση του αποτελέσματος», είπε και κατέληξε με ερώτημα που εξελίχθηκε σε διάλογο.

«Γιατί είναι τόσο λίγοι δημοσιογράφοι εδώ σήμερα;», ρώτησε ο Πορτογάλος. Ρωτήθηκε για το τι υπονοεί και είπε: «Δεν ξέρω γιατί σήμερα ήταν τόσο λίγοι εδώ. Με τον Άρη ήταν περισσότεροι. Γιατί; Επειδή σήμερα παίξαμε καλά και ισοφαρίσαμε ενώ με τον Άρη ισοφαριστήκαμε;». Τέλος ζήτησε από τη μεταφράστρια στα ιταλικά να μην κάνει τη μετάφραση εξηγώντας ότι «αυτά είναι δικά μας».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr