Home SPORTS NEWS Μία αγωνιστική στον Νάνι

Μία αγωνιστική στον Νάνι


Με μία αγωνιστική (για την αποβολή του) και πρόστιμο τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τον Νάνι και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αντίστοιχα, για όσα συνέβησαν στον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ (ρεβάνς στη φάση των «16»).

Να θυμίσουμε πως ο Σκωτσέζος τεχνικός βγήκε από τα ρούχα του με τον Τούρκο ρέφερι, Τσουνέιτ Τσακίρ, έπειτα από την απόφασή του να αποβάλει τον Νάνι στο 56’ για χτύπημα του σε… άπλωμα του ποδιού του στον Αρμπελόα. Φάση που από πλευράς γηπεδούχων ξεσήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών. Μετά την ήττα (1-2) των «κόκκινων διαβόλων» και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ δεν έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου και δηλώσεις έκανε ο βοηθός του, Μάικ Φίλαν.

Για τον Νάνι, η UEFA εξέτασε ξανά το χτύπημα με το χτύπημα στον Αρμπελόα. Βλέπετε, μπορούσε να αυξηθεί η τιμωρία της μιας αγωνιστικής που επιφέρει η κόκκινη κάρτα. Κάτι τέτοιο δεν αποφασίστηκε και έτσι ο Πορτογάλος άσος θα λείψει από το επόμενο ευρωπαϊκό ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από την πλευρά του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα πρέπει να καταβάλει 10.000 ευρώ. Αυτό ήταν το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για τη μη τήρηση των κανονισμών που θέλουν τους προπονητές των ομάδων να βρίσκονται στην αίθουσα Τύπου, εντός 20 λεπτών από τη λήξη των παιχνιδιών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την UEFA απομένει να εξεταστεί και το βίντεο με τις αντιδράσεις των υπόλοιπων παικτών και μελών των «κόκκινων διαβόλων» με τη λήξη του ματς. Ν θυμίσουμε πως οι περισσότεροι έπεσαν πάνω στον Τούρκο διαιτητή.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και ο Φαν Πέρσι μιλώντας στη «Daily Mail» μίλησε για δειλία από μέρος της UEFA. Ο Ολλανδός χαρακτήρισε τον Τσακίρ… άγνωστο διαιτητή ο οποίος δεν είναι κατάλληλος για να σφυρίζει τόσο μεγάλα παιχνίδια. «Η κόκκινη κάρτα ήταν αδικαιολόγητη. Δεν ήταν καν κίτρινη. Ο Νάνι ίσα που ακούμπησε τον Αρμπελόα», δήλωσε ο διεθνής άσος και συμπλήρωσε: «Το χειρότερο είναι ότι η UEFA υποστηρίζει τον διαιτητή. Αυτό δείχνει δειλία και πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί δεν είναι ειλικρινείς και να βγουν να πουν ότι δεν το είδε; Δεν κατάλαβα πριν το παιχνίδι πως μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης, μιας και είναι άγνωστος και δεν έχει σφυρίξει μεγάλα παιχνίδια εδώ και μήνες. Ακόμα και παίκτες της Ρεάλ παραδέχθηκαν μετά τον αγώνα ότι δεν ήταν κόκκινη».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr