Home SPORTS NEWS Και τώρα οι τρεις τους…

Και τώρα οι τρεις τους…


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι και ο Φρανκ Ριμπερί είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στη ψηφοφορία η οποία “έκλεισε” στις 29 Νοεμβρίου και θα διεκδικήσουν τη “Χρυσή Μπάλα”, όπως ανακοίνωσε η FIFA και το γαλλικό περιοδικό “France Football”.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να κατακτήσει για δεύτερη φορά το εν λόγω βραβείο μετά από το 2009, ο «μάγος» της Μπαρτσελόνα το θέλει διακαώς για να το προσθέσει στα υπόλοιπα 4 που έχει κατακτήσει, ενώ ο άσος της Μπάγερν Μονάχου θέλει να μπει σφήνα ανάμεσα στους δύο και να το κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες διεκδικούν η Γερμανίδα Ναντίνε Άνγκερερ, η Βραζιλιάνα Μάρτα και η Αμερικανίδα Άμπι Γουάμπαχ.

Όσον αφορά στον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, θα τον διεκδικήσουν ο πρώην πλέον προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες και ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ.

Υποψήφιοι για τον αντίστοιχο τίτλο στο γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ο Γερμανός προπονητής της Βόλφσμπουργκ, Ραλφ Κέλερμαν, η συμπατριώτισσά του τεχνικός της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας, Σίλβα Νέιντ και η Πία Σάντχεϊτζ, προπονήτρια της Εθνικής ομάδας της Σουηδίας.

Εξάλλου, ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των 15 επιθετικών – υποψήφιων για την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, τα οποία προστέθηκαν στη λίστα όπου υπάρχουν ήδη 5 τερματοφύλακες, 20 αμυντικοί και 15 μέσοι.

Τέλος, έγιναν γνωστά και τα τρία υποψήφια γκολ για το FIFA Puskás Award, με το γκολ του Παναγιώτη Κονέ στην αναμέτρηση της Μπαλόνια με τη Νάπολι να μένει τελικά εκτός.

Έτσι λοιπόν, τον τίτλο για το ομορφότερο γκολ της χρονιάς διεκδικούν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Νεμάνια Μάτιτς και ο Νεϊμάρ

Όλες οι υποψηφιότητες προέκυψαν από την διαδικασία ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί και οι προπονητές των εθνικών ομάδων των 209 μελών – ομοσπονδιών της FIFA καθώς και εκπρόσωποι από διεθνή Μέσα, επιλεγμένοι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και το France Football. Όλα τα βραβεία θα δοθούν στις 13 Ιανουαρίου του 2014 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη.

Δείτε τα τρία υποψήφια γκολ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr