Home SPORTS NEWS Στάση… Μπορντό για Λιλ και Ενιάμα (video)

Στάση… Μπορντό για Λιλ και Ενιάμα (video)


Η Μπορντό κατάφερε τελικά να σταματήσει το απίστευτο σερί που είχαν δημιουργήσει Λιλ και Ενιάμα, αφού στο «Σαμπάν-Ντελμάς» οι «λιλουά» έχασαν με 10 παίκτες και δεν κατάφεραν να μην δεχτούν γκολ σε 12ο σερί ματς! Ο Νιγηριανός γκολκίπερ δεν… έσπασε το ρεκόρ του Γκαετάν Ουάρ, που είχε κάνει επίσης με τη Μπορντό!

Οι «γιρονδίνοι», αν και έπαιζαν με 10 παίκτες από το 58’, έφτασαν στην επιτυχία με αυτογκόλ του Κιερ. Η Μπορντό έμεινε για 4ο αγώνα αήττητη (3-1-0) και με την Τρίτη σερί νίκη έπιασε τη Μαρσέιγ στην 5η θέση με 27 βαθμούς στο -2 από την 4η Ναντ! Η Λιλ (αυτή ήταν η 3η ήττα της) είναι στην 2η θέση, αλλά πλέον βρίσκεται στο -4 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν!

Το γκολ για τη Μπορντό ήρθε στο 27’, μετά από αυτογκόλ του Σίμον Κιερ στο 27’, όταν έγινε κόντρα σε σουτ του Λαντρί Ν’Γκουεμό. Οι «γιρονδίνοι» στο 58’ έμειναν με 10 παίκτες 58′ λόγω της αποβολής του Πουντζέ.
Έτσι, ο Βίνσεντ Ενιάμα δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 12η συνεχόμενη αγωνιστική. Να θυμίσουμε πως στον προηγούμενο αγώνα και στη νίκη της Λιλ με 1-0 κόντρα στη Μαρσέιγ ο Νιγηριανός γκολκίπερ ξεπέρασε τα 1000 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ. και άφησε πίσω του στον σχετικό πίνακα τον Σαλβατόρε Σίριγκου, όντας στην 2η θέση του σχετικού πίνακα! Ο Γκαετάν Ουάρ με την Μπορντό την σεζόν 1992-1993 κράτησε ανέπαφη την εστία του για 1176 λεπτά!

Οι συνθέσεις
ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Μαριάνο, Ενρίκε, Σανέ, Πουντζέ, Σερτίκ, Ν’Γκουεμό, Ομπράνιακ, Φομπέρ, Μορίς-Μπελέ, Ζουσιέ (62′ Σεβέ).
ΛΙΛ: Ενιεάμα, Μπεριά, Κιερ, Μπάσα, Σουαρέ, Μαβουμπά, Μπαλμόν, Γκουέγ, Ροντελέν (51′ Μαρβέν Μαρτέν), Καλού (68′ Οριζί), Ρου (77′ Μεϊτέ).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr