Home SPORTS NEWS Στους “4” του Europa League με πρόκριση στην παράταση Man Utd &...

Στους “4” του Europa League με πρόκριση στην παράταση Man Utd & Άγιαξ και στα πέναλτι η Λιόν


Μόλις ένας προημιτελικός του Europa League κρίθηκε στην κανονική διάρκεια του, αφού δύο ομάδες πήραν την πρόκριση στην παράταση, ενώ ένα ματς χρειάστηκε να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Η Θέλτα Βίγκο ήταν η πρώτη που πήρε το εισιτήριο για τους “4” της διοργάνωσης, μετά την ισοπαλία στον επαναληπτικό κόντρα στην Γκενκ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της φτάνει τόσο μακριά σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση η Ισπανική ομάδα.

Στα ημιτελικά μέσω παράτασης προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη μαχητική Άντερλεχτ. Οι “κόκκινοι διάβολοι” παραμένουν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, που θυμίζουμε πως δίνε εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Επίσης στην παράταση ήρθε η πρόκριση για τον Άγιαξ, που έπαιξε με δέκα παίκτες και βρέθηκε προ του αποκλεισμού, όμως η Σάλκε ήταν αυτή που είπε αντίο στη διοργάνωση. Η Γερμανική ομάδα είχε σκορ πρόκρισης στον έξτρα χρόνο, όμως δεν μπόρεσε να το διατηρήσει.

Στο ματς που ολοκληρώθηκε τελευταίο, η Λιόν ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση. Η Γαλλική ομάδα επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι, πικραίνοντας την Μπεσίκτας μέσα στην κατάμεστη έδρα της.

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άντερλεχτ 2-1 στην παράταση (1-1)
Γκενκ – Θέλτα Βίγκο 1-1 (2-3)
Σάλκε – Άγιαξ 3-2 στην παράταση (0-2)
Μπεσίκτας – Λιόν 6-7 στα πέναλτι 2-1 κ.δ. (1-2)
*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

Τα στιγμιότυπα των τεσσάρων παιχνιδιών: