Home SPORTS NEWS Διατήρησε τα σκήπτρα της η Ρεάλ Μαδρίτης – Κέρδισε τη Γιουβέντους και...

Διατήρησε τα σκήπτρα της η Ρεάλ Μαδρίτης – Κέρδισε τη Γιουβέντους και κατέκτησε το 12ο Champions League στην ιστορία της


Το 12ο Champions League στην ιστορία της κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας στον τελικό με 4-1 της Γιουβέντους. Οι “μερένχες” διατήρησαν τα σκήπτρα τους, έκαναν δηλαδή το back to back, έχοντας κορυφαίο τον Κριστιάνο Ρονάλντο που σημείωσε δύο τέρματα. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 20′ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Εφτά λεπτά αργότερα ο Μάντζουκιτς με ένα καταπληκτικό τέρμα ισοφάρισε και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη η Πρωταθλήτρια Ισπανίας κυριάρχησε, σκοράροντας τέσσερα τέρματα, μη αφήνοντας τους “μπιανκονέρι” να απειλήσουν. Ο Κασεμίρο στο 61′ με ένα δυνατό σουτ αρκετά μέτρα εκτός περιοχής έδωσε πάλι προβάδισμα στη Ρεάλ, ενώ ο Ρονάλντο τρία λεπτά αργότερα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ασένσιο στις καθυστερήσεις. έχοντας περάσει στο ματς ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα. Στο 83′ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κουαδράδο.

Δείτε τα στιγμιότυπα του τελικού: