Home SPORTS NEWS Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης


Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σε επίπεδο συλλόγων για 3η φορά (και δεύτερη σερί) στην ιστορία της αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “μερένχες” έφτασαν στον τίτλο κερδίζοντας την Γκρέμιο με 1-0, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξήχθη στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 53ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα του τελικού:

Πέραν του πιο πάνω αγώνα, που έκρινε το τρόπαιο, διεξήχθησαν συνολικά οκτώ παιχνίδια. Η αυλαία άνοιξε με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου ανάμεσα στην οικοδεσπότη Jazira Abu Dhabi και της Auckland City που πήρε το εισιτήριο ως η Πρωταθλήτρια Ωκεανίας, με νικήτρια την πρώτη με 1-0.

Η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνέχισε την προημιτελική φάση, εκεί όπου επικράτησε πάλι με 1-0, κερδίζοντας αυτή τη φορά την Urawa Red Diamonds από την Ιαπωνία, κάτοχο του Champions League Ασίας.

Μια μέρα προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί ο άλλος προημιτελικός, ανάμεσα στη Wydad Casablanca από το Μαρόκο και τη Μεξικανική Pachuca, νικήτριες σε Champions League Αφρικής και Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής & Καραϊβικής αντίστοιχα. Η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση, μετά τη λευκή ισοπαλία στην κανονική διάρκεια, με την Pachuca να κερδίζει 1-0.

Πριν ξεκινήσουν τα ημιτελικά, διεξήχθη το παιχνίδι για την 5η θέση της διοργάνωσης, με την Urawa Red Diamonds να κερδίζει με 3-2 τη Wydad Casablanca.

Πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό ήταν η Gremio, που κέρδισε στην παράταση με 1-0 την Pachuca, αφού στο 90λεπτο δεν σημειώθηκε γκολ.

Με νίκη επί της Jazira Abu Dhabi με σκορ 2-1 πέρασε στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “μερένχες” βρέθηκαν πίσω στο σκορ το πρώτο ημίχρονο και έφτασαν στην ανατροπή στο δεύτερο μέρος.

Για την 3η θέση αγωνίστηκαν Jazira Abu Dhabi και Pachuca, με την δεύτερη να επικρατεί με 4-1.