Home SPORTS NEWS Όλα ανοικτά για την πρόκριση μετά τις πρώτες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά...

Όλα ανοικτά για την πρόκριση μετά τις πρώτες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά στην Ισπανία


Όλα ανοικτά για πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου Ισπανίας μετά τα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια για την προημιτελική φάση. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξαν εκπλήξεις, με την Εσπανιόλ να κερδίζει την Μπαρτσελόνα στο τοπικό ντέρμπι και μάλιστα μετά από 11 χρόνια, με τον Όσκαρ Μελένδο στο 88ο λεπτό να είναι ο λυτρωτής. Αξίζει να αναφερθεί πως ο προπονητής της Εσπανιόλ στην τελευταία επικράτηση ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, νυν των “μπλαουγκράνα”, που μετά από 29 παιχνίδια σταμάτησε το αήττητο σερί τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Δυσκολεύτηκε αρκετά στην έδρα της Λεγανές η Ρεάλ Μαδρίτης, που… δραπέτευσε με τη νίκη με γκολ στο 89ο λεπτό. Σκόρερ ο Ασένσιο, που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού σε μια εβδομάδα.

Με ανατροπή στο φινάλε και μάλιστα μέσα στη Μαδρίτη, η Σεβίλλη πήρε το προβάδισμα έναντι της Ατλέτικο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με στο 73′ με το Ντιέγκο Κόστα και η ομάδα της Ανδαλουσίας ισοφάρισε εφτά λεπτά αργότερα με τον Χεσούς Νάβας και πήρε τη νίκη με γκολ του Κορέα στο 88′.

Με τον ίδιο τρόπο, αλλά για τους γηπεδούχους, ήρθε η νίκη της Βαλένθια επί της Αλαβές. Οι “νυχτερίδες” έμειναν πίσω στο σκορ με το τέρμα του Ρουμπέν Σομπρίνο στο 66′, όμως με τα γκολ των Γκονσάλο Γκέντες και Ροντρίγκο σε 73ο και 82ο λεπτό αντίστοιχα έφτασαν στη νίκη.

Τα αποτελέσματα στους πρώτους προημιτελικούς:
Ατλέτικο – Σεβίλλη 1-2
Βαλένθια – Αλαβές 2-1
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 1-0
Λεγανές – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Στιγμιότυπα: