Home Uncategorized Οι 100 ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη αξία

Οι 100 ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη αξία

messi


Ποιοι είναι οι 100 ποδοσφαιριστές που έχουν τη μεγαλύτερη αξία; Το CIES Football Observatory έκανε την έρευνα του και παρουσίασε τα αποτελέσματα. Πριν περάσουμε στο “ψητό” και αναφέρουμε τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές, να τονίσουμε πως για την έρευνα περιορίστηκε στα πέντε κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία).

Στην κορυφή της λίστας είναι ο Λιονέλ Μέσι με αξία 211 εκ. ευρώ, ενώ με 201 εκ. ακολουθεί ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα Νεϊμάρ. Στην 3η θέση στα 137 εκ. ο Κριστιάνο Ρολάλντο. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Γκριεζμάν και Κέιν με 120 και 112 εκ. αντίστοιχα. Αξία πάνω από 100 εκ. έχουν επίσης οι Μαρσιάλ (111 εκ.), Λουίς Σουάρες (105 εκ.) και Ντιμπαλά (104). Στην 10άδα βρίσκονται επίσης οι Αγκουέρο και Πογκμπά στα 96 και 90 εκ. αντίστοιχα.

Πως προέκυψε αυτό το ποσό, με ποια κριτήρια και στοιχεία θα αναρωτηθεί κανείς; Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το γραφικό.

Λήφθηκαν υπόψη η ηλικία του ποδοσφαιριστή, η θέση που αγωνίζεται, το συμβόλαιο που διατηρεί, η διεθνής παρουσία του, η εμπειρία του και η απόδοση του. Επίσης είχε σχέση πόσο ανταγωνιστικό ήταν το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνιζόταν η ομάδα του, τα αποτελέσματα που είχε στη χρονιά και τι πέτυχε στις διοργανώσεις.

kr

Δείτε στην εικόνα πιο κάτω αναλυτικά την αξία των 100 πιο ακριβών ποδοσφαιριστών. Οι περισσότεροι αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα οι 46. Στο Ισπανικό πρωτάθλημα αγωνίζονται οι 23, με τους οκτώ (περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα) να προέρχονται από την Ρεάλ Μαδρίτης και έξι από τη Μπαρτσελόνα. Serie A και Bundesliga “εκπροσωπούνται” στη λίστα από 13 και 12 παίκτες αντίστοιχα. Μόλις έξι αγωνίζονται στο Γαλλικό Πρωτάθλημα.

100