Home Uncategorized Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα εξυπηρετήσει περισσότερους οπαδούς με αναπηρία

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα εξυπηρετήσει περισσότερους οπαδούς με αναπηρία

 


Η εμπεριστατωμένη δημοιογραφική έρευνα του BBC το 2014, έδειξε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαθέτει μόλις των 43% των προτεινόμενων θέσεων για άτομα με κινητικά προβλήματα. Σχεδόν τρία χρόνια μετά, ο κορυφαίος σύλλογος της Premier League αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό αυτόν κατά 300 θέσεις, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την ταλαιπωρία 2.600 κατόχων εισιτηρίων διαρκείας.

Από την επόμενη σεζόν οι φίλοι της Γιουνάιτεντ που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, θα δυσκολευτούν λιγότερο να βρουν εισιτήριο για το «Θέατρο των Ονείρων» που για το σκοπό αυτό θα μειώσει τη χωρητικότητά του στις 73.300, από 75.000 θέσεις. Τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί τον Αύγουστο ενώ τα «διαρκείας» θα διατεθούν κανονικά. Οσον αφορά τους φιλάθλους που είχαν ήδη εισιτήριο για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα μετακινηθούν ενώ η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι θα τους προσφέρει κι ένα ειδικό «πακέτο» το οποίο πιθανότατα θα περιλαμβάνει δωρεάν εισιτήρια για αγώνες κυπέλλου.

«Το Ολντ Τράφορντ είναι το σπίτι όλων των φίλων μας. Οι αλλαγές θα βοηθήσουν αρκετούς οπαδούς μας με αναπηρία να παρακολουθήσουν τους ήρωές τους» αναφέρει ο εμπορικός διευθυντής του συλλόγου, Ρίτσαρντ Αρνολντ. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των ατόμων με κινητικές δυσκολίες επεσήμαναν πως ακόμα και με τη νέα διαρρύθμιση, η Γιουνάιτεντ δεν πληρεί τις προδιαγραφές, έστω κι αν η κίνηση χαρακτηρίζεται ως θετική.