Home Uncategorized Guinness για φίλαθλο που βοήθησε τη μάχη εναντία στον καρκίνο

Guinness για φίλαθλο που βοήθησε τη μάχη εναντία στον καρκίνο

Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, πέρασε ο 51χρονος Αγγλος φίλαθλος, Εντ Γουντ, που σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, παρακολούθησε 93 αγώνες σε διάρκεια 189 ημερών, στις τέσσερις πρώτες-και όχι μόνο- κατηγορίες της Αγγλίας. Ο Γουντ, φίλαθλος της Ντέρμπι, κατάφερε να μαζέψει 5000 στερλίνες ή διαφορετικά 5800 ευρώ.


Στην διαδρομή του, βοηθήθηκε από πολλούς οπαδούς άλλων ομάδων, τόσο στις μετακινήσεις του, όσο και τις διανυκτερεύσεις του.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο παραβρέθηκε στον 93ο αγώνα του, καταγράφοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Για να δει ζωντανά τα παιχνίδια έκανε πάνω από 35.000 χιλιόμετρα διαδρομής μέσα σε μόλις πάνω από έξι μήνες. «Το ρεκόρ είναι ένα μεγάλο επίτευγμα», είπε κατά τη διάρκεια της παράδοσης του διπλώματος που λαμβάνεται από το Guinness World Record. «Αλλά μόνο μου στόχος ήταν να πάρω τα χρήματα αυτά και μετά να τα χαρίσω».

Για να κερδίσει το προηγούμενο ρεκόρ, ο Εντ έπρεπε να παρακολουθήσει ένα τουλάχιστον παιχνίδι όλων των ομάδων που παίζουν στις κορυφαίες τέσσερις αγγλικές κατηγορίες, κλείνοντας την διαδρομή του στο γήπεδο της Μπέργουικ Ρέιντζερς, ένας σύλλογος που συμμετέχει στην γ ‘ κατηγορία της Σκοτίας.

Για να είναι ελεύθερος να ακολουθήσει το όνειρό του, αναγκάστηκε να φύγει την δουλειά του για τέσσερις μήνες. «Βρίσκομαι τόσο καιρό μακριά από το σπίτι μου. Έχασα τα γενέθλια της συντρόφου μου, την Boxing Day, την Πρωτοχρονιά και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά ο σκοπός μου ήταν πιο σημαντικός από αυτά».