Home Uncategorized Η ξεχωριστή επίσκεψη του Ριμπερί

Η ξεχωριστή επίσκεψη του Ριμπερί

 


Ο Φρανκ Ριμπερί επισκέφθηκε στα προάστια του Παρισιού, το νεαρό Τεό, που έχει γίνει σύμβολο ενάντια στην αστυνομική βία, μετά τον ξυλοδαρμό και την βίαιη σύλληψη που βίωσε στις 2 Φεβρουαρίου στην πόλη Ολνέ, στις βορειοανατολικές παρυφές του Παρισιού. Ο νεαρός έχει υποστηριχθεί και από άλλους παίκτες, όπως ο Γάλλος Αντίλ Ραμί της Σεβίλλη, αλλά και ο Ερίκ Καντονά, ενώ επειδή στη διάρκεια της νοσηλείας του φορούσε φανέλα της Ιντερ, η ιταλική ομάδα τον προσκάλεσε στο Μιλάνο.

«Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στον Φρανκ Ριμπερί που επισκέφθηκε τον Τεό σήμερα. Είναι οπαδός του Φρανκ Ριμπερί και είναι ενθουσιασμένος και συγκινημένος με την επίσκεψη αυτή », έγραψε στο Twitter ο Μπουντούρ Αμπντελάχ, ο οποίος ηγείται μίας οργάνωσης για την ομαλή ένταξη στην κοινωνία των νέων από αυτές τις συνοικίες. Ο Ριμπερί πρόσφερε μία φανέλα της Μπάγερν στον 22χρονο Τεό, που βρίσκεται σπίτι από την περασμένη Πέμπτη, όταν βγήκε μετά από δύο εβδομάδες παραμονής στο νοσοκομείο.

Από τότε, δεκάδες διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί για την υποστήριξη του αλλά και για να καταγγελθεί η αστυνομική βία και η ατιμωρησία, ιδίως σε βάρος των νέων μαύρων που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας. Μερικές από αυτές τις διαδηλώσεις κατέληξαν σε επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, ενώ έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις.