Home SPORTS NEWS Η ιδιαίτερη φανέλα της Βαλένθια!

Η ιδιαίτερη φανέλα της Βαλένθια!

 


Η Βαλένθια γιορτάζει με ένα ξεχωριστό τρόπο τη διεθνή ημέρα της γυναίκας, που είναι την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου. Στην χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, οι παίκτες φόρεσαν μία πολύ ιδιαίτερη φανέλα, που για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει το λογότυπο του ΟΗΕ για τις Γυναίκες. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. Ούτε στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου ή του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό είναι δυνατό επειδή η Βαλένθια είναι χορηγός του ΟΗΕ Γυναικών από το 2015. Και εργάζονται από κοινού για την προώθηση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για άνδρες και γυναίκες, όπως επίσης προσπαθούν να περιοριστεί η μάστιγα της βίας κατά των γυναικών.

Όμως το παιχνίδι εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν αποτελεί εξαίρεση, δεδομένου ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί. Σε μια σειρά παιχνιδιών. Η φανέλα είναι μαύρου χρώματος και το λογότυπο γραμμένο με πορτοκαλί γράμματα θα λέει UN WOMEN στο μπροστινό μέρος, ενώ το σύνθημα «Planeta (πλανήτης) 50/50 2030» είναι γραμμένο στο μανίκι, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών.