Home SPORTS NEWS Ο δήμαρχος του Λονδίνου ενέκρινε τα σχέδια για το νέο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ενέκρινε τα σχέδια για το νέο «Στάμφορντ Μπριτζ»

 


Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έδωσε σήμερα την έγκρισή του στο σχέδιο της Τσέλσι για την ανακατασκευή του «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο αγγλικός σύλλογος σκοπεύει να δημιουργήσει ένα νέο γήπεδο, στη θέση του υπάρχοντος, χωρητικότητας 60.000 θεατών, σε ένα πλάνο προϋπολογισμού 500 εκατ. λιρών. Το σχετικό σχέδιο εγκρίθηκε τον Ιανουάριο από το τοπικό συμβούλιο, έπρεπε όμως να πάρει το «πράσινο φως» και από τον δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας. Το νέο γήπεδο της Τσέλσι θα είναι «ένα κόσμημα στο αθλητικό στέμμα του Λονδίνου», τόνισε ο Σαντίκ Καν, που επισήμανε ότι ο αυξημένος αριθμός φιλάθλων θα έχει εύκολη πρόσβαση στο στάδιο με χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η Τσέλσι υποδέχθηκε φυσικά με ικανοποίηση την έγκριση του σχεδίου από τον δήμαρχο Λονδίνου, σε ανακοίνωσή της όμως υπογραμμίζει ότι υπάρχουν κι άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πλάνο και να αρχίσουν τα έργα κατασκευής.

Τα σχέδια του νέου σταδίου φέρουν την υπογραφή των Ελβετών αρχιτεκτόνων Χέρτσογκ και Ντε Μόιρον, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, την «Αλιάντς Αρένα» της Μπάγερν Μονάχου και τη «Φωλιά του Πουλιού», το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου.

Το «Στάμφορντ Μπριτζ», που με τη σημερινή του μορφή έχει χωρητικότητα 41.600 θεατών, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα γήπεδα στην Αγγλία, καθώς κατασκευάστηκε το 1877 και χρησιμοποιείται ως έδρα της Τσέλσι από το 1905.